Bátor és harcos játékkal megleptük a Falcot, de végül kikaptunk és a bronzért folytathatjuk

Az elődöntő harmadik mérkőzésén fantasztikus játékot produkált csapatunk. A fiúk koncentráltan játszottak, a cserék felnőttek a feladathoz és egy végletekig kiélezett összecsapást vívtunk a címvédővel. A hosszabbításra mentett találkozón közel álltunk a bravúrhoz, de végül nem sikerült legyőznünk a címvédőt.  

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Zalakerámia ZTE KK 95-94 hu. (25-21, 18-18, 17-23, 24-22, 11-10)
Szombathely, Jv: Cziffra, dr. Mészáros, Makrai

Falco KC: Pot 15/6, Cowels 8/6, Kovács 7/3, Tiby 18/3, Keller 10/3, csere: Perl 23/9, Sövegjártó, Barac 12, Krivacevic 2. edző: Milos Konakov

ZTE KK: Trice 26/6, Rakicevic 25/6, Polster, Smith 2, Ostojic 20/3, csere: Zsiros 10/6, Németh 8, Keller I. 3/3, Csuti. edző: Sebastjan Krasovec

Kipontozódott: Smith, Németh, Keller, 

Rakicevic kosarával kezdődött a találkozó, majd Tiby pontjaival vette át a vezetést a házigazda. Smith büntetőivel még visszavettük a vezetést, majd ezt követően Cowels tripláival próbált ellépni a vasi alakulat (11-4). Csapatunkban Trice kapta el a fonalat és két távolit is szerzett, míg a hazai oldalon Keller gyűjtögette a pontokat (16-12). A 7. perc elején Keller is hármast szerzett és már csak egy ponttal vezetett a Falco (16-15). Eladott labdák és Perl kosaraival hat ponttal ellépett a házigazda (21-15). Úgy tűnt lerázza csapatunkat a címvédő, de összekapták magukat a fiúk és hajrában négy pontra zárkóztunk (25-21). 

Jó védekezéssel kezdtük a második negyedet és Keller passzából Németh szerzett kosarat (25-23). Határozottan védekeztünk és nem tudott leszakítani minket ellenfelünk. Trice remek ziccereivel a 14. percben kiegyenlítettünk (27-27). Hazai időkérés után Tiby büntetői következtek, majd Trice szerzett bravúrkosarat. Tiby hármasára ismét Trice válaszolt (34-31). A negyed hajrájában nem sikerültek a dobásaink és 39-33-ra ellépett a Falco. A félidő utolsó percében Zsíros duplájával és Ostojic büntetőivel négy pontra zárkóztunk (41-37). Ez a különbség megmaradt a nagyszünetre is, így bizakodva várhattuk a folytatást (43-39). 

A nagyszünet után sem esett vissza a lendületünk és a 22. percben Zsiros hármasával egyenlítettünk (45-45). A folytatásban is a hazaiak voltak pontosabbak, és pár ponttal előttünk jártak. A negyed felénél Zsíros újabb hármasával és Németh duplájával ismét utolértük ellenfelünket (54-54). Nem volt megállás Német és Rakicevic kosaraival négy ponttal vezettünk (54-58). Most a szombathelyieknek kellett kapaszkodniuk és a negyed végén Perl büntetőivel beértek minket (60-60). A negyedet mégis mi nyertük egy remek Rakicevic közelivel (60-62). 

A záró negyed Perl hármasával indult, majd Zsíros közelijével fordítottunk. Kiélezett csata folyt a parketten váltott vezetéssel. A 32. percben Barac büntetőire Rakicevic kosarai következtek, majd Cowels egyenlített (70-70). A negyed felénél Ostojic büntetőjére Pot kettővel válaszolt, így megint a hazaiak vezettek (72-71). Pot hármasával négy ponttal ellépett a címvédő (75-71). Időt kértünk, majd Trice büntetőivel, majd Rakicevic hármasával fordítottunk (75-76). Perl triplával került újra előnybe a Falco, de kicsivel több, mint két perccel a vége előtt Ostojic büntetőivel egyenlítettünk (78-78). Keller büntetőivel ismét a vasiak vezettek. Többször is egyenlíthettünk volna, de a dobásaink kimaradtak, 16 másodperccel a vége előtt Pot szerzett fontos ziccert (82-78). Időt kértünk, Rakicevic pedig triplát szerzett (82-81). Perlnek odaütöttünk, akik nem hibázott még a rájátszásban büntetőt és ezúttal sem. Trice hárompontos kísérlete közben faultolták és irányítónk mindhárom büntetőjét bedobta és hosszabbításra mentettük a mérkőzést (84-84). 

A ráadás elején Pot köszönt be egy hármassal, majd Keller Ákos kapott technikait, a büntetőt Trice értékesíttette. Támadhattunk az egyenlítésért, Ostojicot eltüntettek a hazai gyűrű alatt, de a sípszó nem szólt, Tiby ziccerével távolodott. A 3. perc elején Ostojic hármasával zárkóztunk, majd Pot és Rakicevic is eredményes volt, de maradt az egypontos hazai előny (91-90). A ráadás utolsó percében Perl büntetőire Ostojic közelije érkezett válaszul, majd Pot homályt dobott, Krasovec mester pedig időt kért (93-92). Nyolc másodperccel a vége előtt Trice harcolt ki faultot és a keze most sem remegett meg és átvettük a vezetést (93-94). A végén Perl a döntőbe dobta a Falco KC-t.  Szomorkodnunk nem kell, mert megmutattuk, hogy van bennünk még erő és képesek vagyunk a jó játékra! 

A három győzelemig tartó párharcot a Falco KC nyerte 3-0-ra, így a döntőbe jutottak, ahol a Körmendet 3-0-ra legyőző Alba Fehérvár lesz az ellenfelük. Nekünk pedig marad a bronzcsata, az örök rivális Körmend ellen. 

Szép volt fiúk!

Fotó: Seres Péter

2023. május 9. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás