Bemutató edzést tartottunk a Liszt-iskolában

Három, még utánpótlás korú, de már a felnőtt keretben is szereplő játékos (Simó Bence, Makkos Dávid, Polster Attila) közreműködésével, Bencze Tamás szakmai igazgató irányítása mellett bemutató, ismerkedő edzést tartott klubunk a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolában.

- Igazából ez egy gondolatébresztő a gyerekek számára  a nyári  vakáció előtt, hogy segítsük őket abban: ha megtetszett a sportág, akkor a kosárlabda válasszák szeptembertől az iskolakezdést követően  - árulta el látogatás célját Bencze Tamás.

Bencze Tamás beszélt a gyerekeknek a kosárlabdáról

A bemutató edzésen az alsó évfolyamokból érkeztek gyerekek, akik a testnevelés óra keretében ismerkedhettek a sportággal.
- "Célunk, hogy minél több kisgyermek kezdjen el kosárlabdázni ősztől, hiszen szeretnénk megerősíteni, stabillá tenni az utánpótlásunkat, amihez el kell mennünk az iskolákba is. A bemutatókkal lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek, hogy csapatunk játékosainak segítségével ismerkedjenek a kosárlabdával - tette még hozzá Bencze Tamás.

A remek hangulatú foglakozáson a gyerekek is labdát fogtak a kezükbe és dobóversenyekkel, játékos formában ismerkedhettek az alapokkal. A legügyesebbek Zalakerámia ZTE KK logójával ellátott ajándékokkal lettek gazdagabbak.

Korábban a Landorhegyi Általános Iskolában is hasonló bemutatót tartott Bencze Tamás, három másik iskolában a már elkezdett program az új tanévben is folytatódik majd.

A toborzón a női kosarasok képviseletében a ZTE NKK NB I/B-s játékosai, Kovács Georgina, Szórád Anna és Ács Alexandra is részt vettek.

2022. június 8. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás