Bencze Tamás újabb két évig Zalaegerszegen

Az idei bajnokság egyik nagy fegyverténye volt, hogy decemberben sikerült megegyeznünk Agafonovval a következő szezonra. Az elkezdett munka folytatásához hétfőn sikerült Bencze Tamással is hosszabbítani. 

- Az elmúlt esztendők azt igazolják, hogy remek munkát végez Bencze Tamás és a szakmai stáb. Bronzérem, ötödik hely és az idei szezon jó eredményei is a közös folytatást sugallták. Tamással két éves szerződést kötöttünk, így 2021 nyaráig irányíthatja a csapatot. Egyetlen kikötésünk volt, hogy a bajnokikon, a kispadon kettő, 21 év alatti, saját nevelésű játékosnak kell helyet foglalni- tájékoztatott Stárics Kornél ügyvezető.  

Természetesen vezetőedzőnket is megkérdeztük a hosszabbítással kapcsolatban, aki elmondta, hogy amit elkezdett Zalaegerszegen az jó felé halad és továbbra is szeretne ebben a munkában részt venni. 

- Az idei négy légiós mellett a magyarokat játszatjuk, még akkor is, ha ebben az évben ez egy kicsit drasztikusan sikerült,nyílván  az akaratunkon kívül, mint ahogy ezt terveztük. Ez egy olyan vonal, ami közelebb áll a szurkolókhoz. A Klub és mi azt is szem előtt tartjuk, hogy a szurkolók azonosulni tudjanak a csapattal, hiszen annak könnyebb szurkolni, akihez közelebb állsz. Azt elmondhatom, hogy már most volt több megkeresésem, lehetőségem, de én nem szándékoztam minden áron elmenni, mert egyrészt zalai vagyok, másrészről, amit az elmúl 3 és fél évben letettünk az asztalra, az mindenképpen jó és pozitív irány. Remélem ez a jövőben is így marad!  A klub is hasonlóképpen ítélte meg és értékelte a dolgokat és ezért nem volt különösképpen nehéz a megállapodás. 

Bencze Tamás elmondta továbbá, hogy azért két évben állapodtak meg, mert szeretne egy kifutást az elkezdett munkának. Másrészt pedig a játékosok szempontjából is fontos szempont az állandóság és könnyebb olyan pozícióból tárgyalni a hosszabbításról és az új igazolásokról, hogy látják a folytonos szakmai munkát a klubunkat választó kosarasok. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. február 18. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás