Biztosan győztünk a Sopron ellen, jöhet a döntő

Győzelemmel kezdett csapatunk az 53. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán, melynek nyitómérkőzésén magabiztosan győztük le a Sopron csapatát. 

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 87-72 (21-24, 30-20, 21-23, 15-6)
Zalaegerszeg, 600 néző. Jv.: Kapitány, Győrffy, Farkas.

Zalakerámia ZTE KK: Trice 18/6, O'Reilly 10/6, Polster, Ostojic 9, Smith 6. Csere: Csuti 4, Németh Á. 10/6, Rakicevic 8/3, Keller I. 20/18, Zsíros, Szalay 2, Simó. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Sopron KC: Jones 6/3, Yasiin 12, Barnett 12/6, Valerio-Bodon, Durham 10. Csere: Supola 6, Sitku 2, Molnár M. 15, Takács 6/6, Csendes 3/3. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.

Első alkalommal szerepelt újjáalakult csapatunk hazai közönségünk előtt a felkészülési időszakban. A Göcsej Kupán a Sopron volt a pénteki ellenfél és Sebastjan Krasovec vezetőedző minden játékosra számíthatott. Csapatunk az első elődöntőben gyorsan ellépett, de aztán a Sopron egy időkérést követően rendezte a sorait. Gyakorlatilag sort cserélt és Molnár Márton eredményes játékával átvette a vezetést (21-24). Az újabb fordulat játékosunk, Keller Iván pályára lépésével következett, zsinórban öt kísérletéből öt triplát ért el és máris csapatunk vezetett (38-33).

Jöttek a kosarak, vezettünk és a második félidőben is ez volt a jellemző. D'Mitrik Trice is elkezdte a pontgyártást, de zárkózott a Sopron, ám egyszer sem tudta átvenni a vezetést. Szép támadások után szép kosarakat szereztünk, ami közönségünknek is tetszett. Az utolsó negyedben, aztán végleg a Sopron fölé kerekedett csapatunk,  magabiztos játékot mutattunk, így következhet szombaton (19.00) a döntő csapatunk számára a Göcsej Kupán a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.  

A Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC találkozó szünetében került sor arra a díjátadóra, amit minden évben megtartanak a Göcsej Kupán. A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség  ugyanis ez alkalomból díjazza a legjobb zalai leány és fiú utánpótlás korú kosárlabdázót. A fiúk számára odaítélt Zsíros Tibor-díjat ebben az évben Gérczei Bence, klubunk  fiatal tehetsége érdemelte ki. A lányoknál a Katona György-díjat Óházy Julianna, a ZTE NKK fiatal játékosa kapta.

Az másik mérkőzésen a Szolnoki Olajbányász 97-80-ra nyert a Basket Brno ellen, így holnap 17 órakor Sopron KC - Basket Brno bronzmérkőzést rendeznek, 19 órakor pedig Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olajbányász mérkőzéssel zárul az 53. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa.

Fotók: Seres Péter

2022. szeptember 23. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás