Bravúrgyőzelem Szolnokon

A 25. fordulóban a Szolnoki Olajbányász vendégeként játszottunk. Az Alba Fehérvár elleni gyenge teljesítményt követően senki sem gondolta volna, hogy éppen Szolnokon nyerünk. 

Szolnoki Olajbányász – Zalakerámia ZTE KK 63-74 (16-17, 7-17, 19-23, 21-17)
Szolnok, Jv: Tóth C., Győrffy P.,  Sörlei A. 

Szolnoki Olajbányász: Young 7/3, Kovács 2, Badzim 11/3, Taiwo 3, Subotic 16/3. csere: Cakarun 8, Pongó 3/3, Gilszki 3/3, Rudner 3/3, Cummings 7. edző: Gasper Potocnik

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 10/6, Decosey 18/6, Takács, Barnett 15/3, Horti 4. Csere: Révész, Holton 11/6, Parks 14/6, Németh 2. edző: Emir Mutapcic

Horti büntetőivel kezdtünk, majd Decosey sem hibázott egypontost. Kapkodtak a csapatok, jól mutatta ezt a 4. percben a 4-4-es állás. A hazaiak kapták el előbb a ritmust és Rudner hármasával a 7. percben 16-8-ra vezettek. A hajrában jól védekeztünk és előbb Holton hármasával zárkóztunk, majd Parks és Barnett büntetőivel egy pontra feljöttünk. Az negyed utolsó poénja a miénk volt, amikor Parks remek passzal találta meg az üresbe futó Hortit (16-17). 

Barnett faulttal együtt szerzett közelit a második negyed első percében, de a büntetőt nem sikerült bedobnia (16-19). Nem találták a hazaiak ritmust. Előbb Parks, majd Barnet szerzett hárompontost, amire Subotic tudott válaszolni egy közelivel (20-25). A negyed feléhez közeledve Wilson is elsüllyesztett egy trojkát, ami után jött is a hazai időkérés (20-28). Lassan és körülményesen játszott az Olaj, míg mi jól védekeztünk és nagy akarással küzdöttünk. Hosszú idő után Cummings pontjaival mozdult előre a hazai csapat. Továbbra is a jó védekezésünk volt a kulcsa hogy vezettünk. A 19. percben Barnett szerzett labdát és Holtonnal közösen játszották le az emberelőnyös szituációt, amely kosárral kialakult a félidő végeredménye is (23-34). 

Jó ritmusban kezdtünk a nagyszünet után. A 22. percben Wilson duplája után Decosey talált be távolról (27-43). A hazaiaknál Subotic volt, aki megpróbálta előre vinni csapatát. A 24. percben egy duplát, majd egy triplát is elsüllyesztett a gyűrűnkben (34-45). Próbálkoztak tíz ponton belülre jönni a hazaiak, de mindig volt egy zalai kéz, ami ezt nem hagyta. A 28. percben éppen Holton szerzett egy hármast, majd nem sokkal később egy közelit (42-55). A játékrész zárásaként Parks hintett egy utolsó másodperces középtávolit (42-57). 

Barnett zsákolással nyitottunk, majd Parks hármasával folytattuk a záró negyed első percét (44-62). Figyelnünk kellett, mert Subotic kezdett belelendülni a pontgyártásba (48-62). A házigazda tördelte a játékot, a fault határon védekezve. A 33. percben Barnett, majd Horti ellen is támadóhibát fújtak. Wilson közelije nagyon kellett, de Badzim távolija elkerülhető lett volna (53-64). A 35. percben Wilson fontos hármast szerzet (53-67). Kapkodtak a hazaiak, Badzim még egy oldalbedobást is képes volt elrontani. Próbáltuk csalni az időt, hosszan játszva a támadásainkat. A 38. percben Young hármasára Decosey válaszolt távolival (58-72). Badzim közelikével és Pongó hármasával tíz ponton belülre jött fel a Szolnok (63-72). Emir Mutapcic időt kért. Egy perc volt hátra, amikor Wilson a támadóidőnk végén próbált ziccerezni, de labdája kipattant, viszont az indulni készülő Pongó kezéből elcsente a labdát és egy faultot is kiharcolt. Derrick értékesítette a büntetőit, amivel biztossá vált, hogy nagy küzdelemben, taktikusan játszva bravúros győzelmet értünk el Szolnokon. 

Sikerünkkel egy helyet előbbre léptünk a tabellán, ami már nem playoutot jelentő helyezés. 

Szép volt fiúk!

2022. március 20. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás