Bravúros győzelemmel kezdtük a playoutot

A playout első mérkőzésén a Kecskemét együttesét fogadtuk. A fiúk nagy kedvvel és jó ritmusban játszva nyertek. 

Zalakerámia ZTE KK-KTE –Duna Aszfalt 96-66 (27-17, 23-20, 23-14, 23-15). 

Zalaegerszeg, Zárt kapuk mögött, Jv: dr. Mészáros, Kovács, Lengyel

Zalakerámia ZTE KK: Duren 29/9, Donaldson 22/15, Polster 5/3, Vuko 9, Szabó 20/6, Csere: Antóni 2, Völgyi, Bonifert 6/3, Simó, Csuti, Szalay 3/3. edző: Heinrich Róbert

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 7/3, Thomas 16, Kucsera 3, Derasimovic 4, Horti 10, csere: Dramicanin 14/6, Jaramaz 8, Lukács 2, Körmendi, Cserkó, Fazekas 2. Edző: Váradi Kornél

Nem voltak jók az előjelek a találkozó előtt, hiszen Simon Kristóf, Montae Glenn és Sekou Wiggs, sérülés miatt nem állhatott Heinrich Róbert rendelkezésére. Polster Attila, Antóni Csanád és Bonifert Bendegúz pedig kisebb sérüléssel vallatlak a játékot. 

Három kísérletből három távolival kezdtünk (Donaldson, Polster, Duren), míg a KTE Derasimovic büntetőivel kezdte meg a pontok gyűjtögetését (9-2). A 3. perc végén Duren faulttal együtt szerzett közelije után Váradi Kornél időt kért (11-2). Duren a büntetőjét is bedobta, míg a vendég támadásból Thomas szerzett szintén hárompontos akcióból kosarat (12-5). Jól védekeztünk és gyorsindulásokból szereztünk újabb pontokat (16-5). A negyed felénél Szabó büntetőivel erősítettük meg előnyünket (18-5). Dramicanin egymás után kétszer is triplával fejezte be a KTE támadását, majd egy közelivel hét pontra zárkóztatta övéit (20-13). Bonifert palánkos hárompontosa állította meg a vendégek rohanását, majd a következő támadásunknál Vuko zsákolhatott tisztán (25-13). Az utolsó másodpercben Dramicanin büntetőivel alakult ki a negyed végeredménye (27-17). 

Donaldson a második játékrészt is hármassal nyitotta, de most Jaramaz egyből viszonozta a kedvességet (30-20). Wittmann és Duren váltott kosarat. A 14. percben Bonifert szép betörésből szerzett kosarat, majd Duren tett hozzá egy másikat (36-24). A 16. percben Duren hármasánál időt kértek a vendégek (39-24). Jó ritmusban játszottunk és jól zártuk le ellenfelünk passzsávjait. Sokat járt a labda a támadásaink során és nagy százalékban kosárral fejeztük be akcióinkat. A 18. percben Duren duplájával már 15 ponttal vezettünk (43-28). Donaldson újabb triplát hintett, a másik oldalon pedig Horti büntetőkből gyűjtögette a pontokat (46-32). Az utolsó percben Jaramaz és Wittmann pontjaival zárkózott a KTE (50-37). 

A nagyszünet után Szabó forgatta be Hortit, majd Poster egy gyorsindítást követően szerzett kosarat. A Kecskemét látványosan beragadt. Donaldson negyedik távolija után, húszpontos hátrányban időt is kértek a vendégek (57-37). Kucsera kosarával lépett előbbre a KTE, majd Wittmann szerzett egy hármast (58-43). A rohanásba néha hiba csúszott, de a következő támadásnál javítani tudtunk. A 25. percben Vuko oldalról belépve zsákolthatott (60-45). Duren egy közelivel és egy triplával állította vissza a húszpontos különbséget (65-45). A negyed utolsó percében Duren csípett el egy átadás, amiből Donaldson indult és zsákolt látványosan, majd a Horti közelije után Duren még bevarázsolt egy duplát (73-51).

Egy 9-0-s futással kezdtük a záró negyedet. Antóni Csanád estében szerzett kosarat, ami az első volt neki az idényben (82-51). A folytatásban kicsit szétesett a játékunk és sorozatban hat pontot kaptunk, Heinrich Róbert gyorsan időt is kért (82-57). A negyed felénél Thomas kapott technikait, melyet követően Duren érékesítette a büntetőt (84-57). A nagy előny tudatában a támadójátékunk visszaesett, de szerencsére a Kecskemét sem játszott olyan hőfokon, mint az előző mérkőzéseken.     A 38. percben Donaldson büntetőivel, majd Szabó távolijával mozdultunk előre (90-62). Szabó újabb triplát szerzett, majd csereként jöttek sorban a fiatalok-Simó, Csuti és Szalay. Domonkos egy hármassal meg is hálálta a bizalmat, kialakítva a 96-66-os végeredményt. 

A fiúk nagy energiával játszottak, a kissé visszafogottan kezdő Kecskemét ellen. Sok labdát szereztünk, jól védekeztünk és jó százalékkal dobtunk. Duren, Szabó, Vuko és Donaldson extrán teljesített, mondhatni meg sem éreztünk sérült légiósaink hiányát. 

2021. április 7. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás