Carlton Guyton a ZTE KK-t választotta

NB1/A

Carlton Guyton személyében találtuk meg első külföldi játékosunkat az előttünk álló 2021/22-es bajnoki szezonra.

Új játékosunk érkezéséről Puskás Artúr szakmai igazgatónk így nyilatkozott klubunknak:

"Kettes pozícióban harcedzett, ponterős és kiegyensúlyozott játékosban gondolkodtunk. Carlton egy rendkívül megbízható dobóhátvéd, közel háromszáz profi mérkőzés rutinjával a tarsolyában. A magyar bajnokságban is bizonyította rátermettségét és tehetségét, ráadásul a legjobb korban van a pályafutását illetően. Megbízható védő játékos, visszalép a védő lepattanókért. Képes rendszerben játszani, jól olvassa a 2-2 szituációkat és adott esetben magának is tud helyzetet kialakítani. Hatékonyságát az utóbbi két szezonjában hozott 58%-os TS% mutatója szemlélteti leginkább. Mindhárom mezőny poszton hozzá tud tenni csapatunk játékához. Karakterként kiváló eleme lesz az öltözőnek, nagyon pozitív, alázatos és nyitott személyiség."

A 31. életévében járó amerikai, 193cm magas kosaras Illinois államban született. 2012-ben, Svédországban  kezdte profi karrierjét, majd Németországban, Olaszországban és Görögországban is szerepelt.

Az elmúlt 2 évet már hazánkban töltötte, előbb az Alba Fehérvár, majd a DEAC gárdájánál számított abszolút alapembernek. Első, fehérvári szezonjában 21 mérkőzésen, 30 perc játékidő alatt 15 pontot, 4,6 assistot és 3,4 lepattanót, míg az elmúlt évadban a  DEAC csapatában 25,3 perc játékidő alatt 10,8 pontot, 3,2 lepattanót és 2,7 assistot átlagolt.

Új hátvédünkről természetesen vezetőedzőnket, Teo Cizmic-et is megkérdeztük:

"Ő egy nagyszerű karakterű srác, aki több módon fog segíteni a csapatnak, védekezésben és támadásban is nagy hasznunkra lesz. Rendkívül rutinos játékos, aki már jól ismeri a magyar bajnokságot. Tapasztalatával sokat tud majd segíteni az ezután érkező külföldi játékosoknak és a fiataloknak is. Kitűnően bele fog illeszkedni a csapatba, akinek az öltözőben is fontos szerepe lesz. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznunkra lesz a következő szezonban."

Carlton Guyton egyéves szerződést kötött csapatunkkal.

Sok sikert kék-fehérben Scootie!

2021. július 5. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás