"Cél, hogy kimozdítsuk a ZTE-t a jelenlegi állapotából"

Klub

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartottunk szerdán délelőtt a Tó-KA vendéglőben, ahol bemutatkozott a sajtó képviselőinek az új szakmai stáb és tájékoztatást adtunk csapatunk kialakításáról és a felkészülési programunkról is. 

Az eseményt Stárics Kornél ügyvezetőnk vezette fel, aki köszöntőjében elmondta, hogy az idei szezonban valamivel magasabb költségvetésből gazdálkodhat klubunk és ezért is tudtuk végrehajtani a szakmai stáb strukturális átrendezését, illetve az erősítéseket. 

-Öt külföldi játékossal kezdjük a felkészülést, ami példa nélküli a klub életében. Bízunk benne, hogy sokkal jobban fog sikerülni ez a szezon, mint ahogyan sikerült az előző. Reméljük, hogy szurkolóink is nagy segítségünkre lehetnek és hatodik emberként szurkolhatnak nekünk a lelátókon - fogalmazott ügyvezetőnk. 

A folytatásban Puskás Artúrt sportigazgató vette át a moderátor szerepét, aki rövid bemutatkozással kezdett:
- Túlzás nélkül kijelenthető, hogy életem legnagyobb lehetősége ez. Gyakorlatilag már a telefonhívásunk alkalmával tudtam, hogy én erre a megkeresésre igent fogok mondani, úgyhogy óriási reményekkel érkeztem. Nagy terveim vannak. Egy szunnyadó gigász a ZTE csapata, amely most egy átalakulási stádiumban van, tehát talán a legjobbkor koncentrálódnak most ezek a humán erőforrások és a város támogatása, hogy valami új irányba elinduljunk - fogalmazott Puskás Artúr. 

Elmondta, hogy  Teo Cizmic személye, illetve a stábnak az összetétele már egyfajta garanciát jelent arra, hogy teljesen más arculatát mutatja majd a csapat mind a pályán, mind a pályán kívül. Nagyon nagy háttérmunka előzte meg a csapatnak az összerakását, összeválogatását, mind a magyar szekciót tekintve, mind pedig a légiós keretnél, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy meginduljunk felfelé és ez a lépcsőzetes építkezés eredményes legyen a közeljövőben. 

Sportigazgatónk a folytatásban a csapat új fizioterapeutáját, Bokor Laurát kérte fel bemutatkozásra, aki elmondta, hogy nagyon örült a megkeresésnek, hogy munkájával segítheti a csapat sikeres felkészülését és fejlődését. 

A szakmai stáb másik újonca Debreceni Dániel, aki a profi karrierjét helyezte háttérbe azért, hogy csatlakozhasson csapatunkhoz. Dani elmondta, erre a feladatra várt, ami kicsit előbb érkezett, mint várta, de élete eddigi legnagyobb kihívásának nem tudott ellenállni. Azon fog dolgozni, hogy a játékosokat megfelelően felkészítse a lehető legjobban arra, hogy a legjobb formába kerüljenek erőnlétileg a szezon folyamán és egy olyan eredményt tudjunk elérni a klubbal, ami az elmúlt évekhez képest maximális előrelépés.

Baki Gergelyt, aki másodedzőként segíti majd Teo Cizmic munkáját senkinek sem kell bemutatni. 
- Ez egy nagyon komoly út lesz, egy hatalmas lehetőség számomra, valószínűleg egy hosszú tanulási folyamat, de úgy érzem, hogy készen állok erre a feladatra, és tényleg igyekszem megtenni mindent annak érdekében, hogy a klub eredményességben, szerethetőségben, profizmusban minden téren visszakerüljön oda, ahol egy évtizeddel ezelőtt járt - fogalmazott Baki Gergely. 

Végül Teo Cizmic vezetőedző mondta el gondolatait a stábról és a csapatról. 
- Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen tradicionális klubnál, mint az ZTE szerepet kaphatok. Nagy örömmel és nagy várakozásokkal tértem vissza Magyarországra. Nem elrugaszkodott elvárás az, hogy a ZTE-t kimozdítsuk ebből az állapotból, amiben most van és meginduljunk felfelé - fogalmazott vezetőedzőnk. 

Teo Cizmic elmondta, hogy hisz a nagy stáb erejében, hiszen számára fontos, hogy a játékosokra minél több figyelem háruljon. A stáb ereje és munkája nagyon fontos, mert ez nemcsak egy-két ember sikere lesz, hogyha a ZTE-t elvisszük oda, ahova szeretnénk.

Újságírói kérdésre válaszolva a játékoskiválasztásról elmondta, hogy a szakmai kvalitásai mellett nagyon fontos volt a játékosok jellemrajza, hogy mit képviselnek, miben hisznek, milyen elveket tartanak magukénak, hiszen végül is ők teszik a produktumot a pályára. Mind a magyar játékosok, mind az amerikai, illetve a hazai játékos tekintetében nagyon komoly háttérmunka előzte meg azt, hogy a szerződésük aláírásra kerüljön. 

Teo Cizmic kiemelte, hogy a külföldi játékosok kiválasztásánál sokat jelentett, hogy nagyrészt ismerte a pályafutásukat, amióta Európába érkeztek és sok információt begyűjtött róluk, főleg az emberi oldalukra fókuszálva. A magyar magból a rutinosabbakat, Németh Ákost, Révész Ádámot, Horti Bálintot ismerte a pályáról, a helyi srácokkal pedig most ismerkedik, illetve ugye ő már a szerződése aláírása pillanatában elkezdte begyűjteni az infókat a helyi fiatalokról is, hogy tudja, kitől mire számíthat majd. 

Zárásként Puskás Artúr beszélt a felkészülési programról. 
-Úgy néz ki, hogy a Göcsej Kupa lesz az egyetlen torna, amin részt veszünk. Augusztus 21-én játszuk az első edzőmérkőzést a másodosztályú Veszprém csapatával. Augusztus 24-én fogadjuk a Tehetséges Fiatalok B csoportos együttesét, majd 28-án megyünk a Szolnokhoz egy edzőmérkőzésre. Terveink szerint szeptember 4-én Sopronban játszunk, majd következik a Göcsej Kupa. Ezt követően, a szeptember 22-i szezonkezdetig még két edzőmeccs vár csapatunkra. 
Heti tíz edzéssel számolunk. Először is egyénileg akarjuk a játékosokat a legjobb kondicionális és mentális szintre hozni, aztán természetesen ezzel összefüggésben egy olyan egységes csapatot összegyúrni, amelyik bármire képes lehet. 

Augusztus 29-én hagyományteremtő szándékkal, ZETE FESZT fantázianévvel szeretnénk egy szurkolói családi napot rendezni, melynek a tervezett helyszíne az Eötvös iskola udvara lenne. Ezzel az eseménnyel szeretnénk kicsit közelebb hozni a szurkolókat a játékosokhoz, elhívni a régi nagyokat, az utánpótlást is belevonni és egy mini tornával színesíteni a rendezvényt, amelyre szeretnénk egy fiatalos DJ-t is elhívni, aki hangulatot csinálja. 

2021. augusztus 5. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás