Ciprusról érkezik az új játékosunk

Sikerült megtalálni csapatunk megüresedett posztjára az új játékost, aki a ciprusi bajnokságból érkezik. A 25 éves amerikai Tristan Ikpe 198 cm magas és a négyes posztra érkezik. 

A ciprusi PAEEK Kyrenia Nicosia együttesében a most folyó szezonban 16 mérkőzésen lépett pályára, 18 pontot, 11 lepattanót és 4,5 asszisztot átlagolt. Tavaly ilyenkor még az NCAA-ben játszott az Egyesült Államokban a Sam Houston State Bearkats csapatában, ahol az azt megelőző két szezonban is  kosárlabdázott. Vagyis, a ciprusi  bajnokság jelentette a texas-i  születésű Ikpe számára az európai bemutatkozást, ahol csapata alapembere volt, hiszen meccsenként átlagban 39 percet töltött a pályán. 

Tristan Ikpe a szerdai, Paks elleni találkozón még nem tud bemutatkozni a Zalakerámia ZTE KK együttesében, de nagyon várja már ezt és így nyilatkozott arról, hogy miért csapatunkat választotta. 

- Nagyon örülök, hogy a ZTE együttesébe kerültem és alig várom már a bemutatkozást, ami a bajnoki szünet miatt most egy kicsit később jön el – mondta Tristan Ikpe honlapunknak. - Ez az első szezonom Európában és azért döntöttem úgy, hogy elhagyom Ciprust, mert úgy éreztem, most ez a legjobb döntés a karrierem szempontjából. A magyar egy jó bajnokság, tele sok jó játékossal, akik ellen én is felvehetem a harcot, és ez kihívást jelent.

Tristan Ikpével a szezon végéig kötöttünk szerződést 

2024. február 12. Zalakerámia ZTE KK  
 

Megosztás