Csak az elején tudtunk lépést tartani a Debrecennel

A 8. fordulóban a DEAC-Tungsram vendégeként játszottunk. A hazaiaknál Tóth Ádám jó játékkal tért vissza, míg Drenovac és Polyák sérülés miatt hiányzott. Nálunk Wilson mindössze hat percet töltött a parketten. 

DEAC-Tungsram- Zalakerámia ZTE KK 88-66 (21-12, 14-15, 27-22, 26-17)
Debrecen, Jv: Földházi, Csabai-Kaskötő, Rácz

DEAC: Thames 16/3, Lapornik 16/3, Valerio-Bodon 13/6, Dzeletovic 13/3, Tóth 15. Csere: Kerpel-Fronius 5/3, Neuwirth, Aska 10, Balázsi, Kovács. edző: Milenko Topic

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 2, Guyton 16/12, Polster, Horti 4, Barnett 2. Csere: Révész 5, Csuti 4, Parks 17/6, Bonifert 2, Simó 6, Harris 8. Edző: Teo Cizmic

Tóth Ádám sérülése után a kezdőben kapott helyet és gyorsan beköszönt egy duplával, majd Valerio- Bodont hozta helyzetbe (5-0). Borzalmasan kezdtünk, sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk élesek. A 4. perc elején 10-0-s hazai előnynél időt kértünk. A rövid szünet után Wilson szerezte meg az első kosarunkat (10-2). Újabb két percet kellett várnunk az újabb találatra, ekkor Parks volt eredményes. Megjött a dobókedv, hiszen Csuti, majd Harris is betalált a debreceni gyűrűbe, így a hazaiak is időt kértek. A negyed végén Parks büntetőivel és Simó utolsó másodperces duplájával tíz ponton belülre zárkóztunk (21-12). 

Parks remek egyéni akció végén faulttal együtt szerzett kosarat (21-15). Jó védekezést követően Parks triplájával, majd Harris közelijével zárkóztunk. Szétesett a DEAC játéka és Bonifert kezében volt a lehetőség, hogy átvegyük a vezetést, de ziccerhelyzetben rossz döntést hozott, így maradt az egypontos hátrány (21-20). A 14. perc elején Thames büntetőivel mozdult el a holtpontról a DEAC olyannyira, hogy meg sem álltak a tízpontos különbségig (30-20). Állandósult a tízpontos hazai előny, amiből Guyton hármasa és közelije jelentett elmozdulást (35-27). 

Lapornik távolijával nyitott a DEAC, amire Simónak volt válasza. Egy újabb hazai dupla és egy tripla után kezdett kinyílni az olló a csapatok között (43-29). Parks pontjaival zárkóztunk, de Thames ziccerével maradt a tíz pont fölötti hazai előny (45-33). Gyors és eredményes kosárlabdát játszott a hazai gárda és a 24. percben Kerpel-Fronius hármasával 19! pontra hízott az előnyük (52-33). Időt kértünk, ami hosszúra nyúlt, hiszen a zsűriasztalnál valamilyen probléma történt és jó öt percig állt a játék. A hosszúra nyúlt időkérést követően Révész szerzett egy közelit, de gyorsan kaptunk kettő másikat. Guyton rázta meg magát és egy távolival és egy ziccerrel faragott a hátrányunkon (56-40). Támadásban jól muzsikált a DEAC, de a védekezésük lukas volt, így a közel húszpontos hátrányból Guyton és Simó kosaraival valamit faragtunk a záró felvonásra (62-49). 

A negyedik játékrész elején Tóth Ádám ellen fújtak sportszerűtlen hibát a Révész ellen elkövetett könyöklése miatt, amiből csak egy pontot sikerült szereznünk. Hiába zsákolt látványosan Barnett, Valerio-Bodon egy hármassal válaszolt (65-52). Tűzpárbaj alakult ki a csapatok között, felváltva potyogtak a kosarak (69-57). A 34. perc elején, Thames hármasa után Teo Cizmic időt kért (74-57). Védekezésben kellett volna javulnunk, ami sajnos nem sikerült. Dzeletovic nagy kedvvel játszott és pontjaival átlépte a húszpontos határt a hazai előny (80-59). Tóth mielőtt pihenőt kapott volna mesterétól még egy hatalmasat zsákolt, mi pedig próbáltuk becsülettel lehozni a hátralévő másfél percet. A DEAC végig vezetve, főleg a második félidőben mutatott jó támadójátékának köszönhetően, megérdemelten nyerte nyert meg a találkozót (88-66). 

2021. október 30. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás