Csak kadett és junior csapatunk játszott hazai pályán

U 11 Kenguru bajnokság, alapszakasz, 5. régió.  B csoport, 5. forduló, Egervár:  
Zalakerámia ZTE KK/B – Ricsilla Rakéta 71-76 (23-11, 12-31, 16-15, 20-19)

Zalakerámia ZTE KK/B:  Bencze L. 36, Jugovits 4, Arros A. 7,  Balogh 2, Varga B. Csere: Nemesi 3, Nagy A., Jónás 13, Korcsmár 5, Kovács V. 1. Vezetőedző: Halász Gergely. 

Halász Gergely értékelése: - Ahhoz képest, hogy az elmúlt két hétben nem tudtunk edzeni betegségek és egyéb körülmények miatt, az eredmény mindenképpen jónak mondható, de győzelmi esélyt szalasztottunk el. Pontatlanok voltunk és a koncentráció hiányából adódó védekezési hibák jellemezték a mérkőzést. Ami viszont örömre adhat okot, hogy a múltkori majd’ harminc pontos vereség után előre tudtunk lépni és a vereség ellenére három negyedet megnyertünk. 

Ifjú Sólymok – Zalakerámia ZTE KK/B 111-48 (26-13, 31-17, 25-8, 29-10)

Zalakerámia ZTE KK/B:  Bencze L. 14, Jugovits 5, Arros A.,  Balogh 5, Varga B. Csere: Nemesi 9, Nagy A. 2, Jónás 10, Korcsmár 2, Kovács V. 1. Vezetőedző: Halász Gergely. 

Halász Gergely értékelése: - Sajnos jelenleg még nem bírunk el fejben két ilyen iramú mérkőzést, ezért nem tudtunk méltó ellenfelei lenni az Ifjú Sólymok csapatának.

U 14 serdülő bajnokság. Főtábla, 2. forduló, Pécs: 
NKA Pécs/A – Zalakerámia ZTE KK/A 115-25  (42-12, 27-4, 18-4, 28-5)

Zalakerámia ZTE KK/A: Péter L. 6, Kovács 4, Kámán, Hunyadi, Németh 7. Csere: Szabó Zs. 2, Csonka, Horváth P. 2, Horváth L., Török 4, Szőllős, Szabó A. Vezetőedző: Kovács László. 

Zalakerámia ZTE KK/A – Kecskeméti KA/A  70-46 (22-14, 14-11, 19-11, 15-10)

Zalakerámia ZTE KK/A: Péter L. 7, Kovács 15, Kámán 12, Hunyadi, Németh 11. Csere: Szabó Zs. 4, Csonka 5, Horváth P. 2, Horváth L., Török 12, Szőllős, Szabó A. 2. Vezetőedző: Kovács László. 

SZEDEÁK/A – Zalakerámia ZTE KK  62-52 (15-13, 13-13, 8-16, 26-10)

Zalakerámia ZTE KK/A: Péter L. 16, Kovács 3, Kámán 3, Hunyadi, Németh 6. Csere: Szabó Zs., Csonka 11, Horváth P., Horváth L. 2, Török 11, Szőllős, Szabó A.. Vezetőedző: Kovács László.

Kovács László értékelése: - Ebben a fordulóban ismét három, számunkra ismeretlen csapat ellen játszottunk. Kettő közülük a felsőházból érkezett a csoportba, azon belül az NKA veretlenül nyerte a felsőházi alapszakaszt, a bajnokság talán legerősebb csapata, a szegediek pedig, bár az alsóházból érkeztek, de azt fölényesen, nagyon iskolázott játékot játszva nyerték. Az NKA elleni mérkőzésen az erőnkkel való takarékoskodás mellett részfeladatok gyakorlása volt a célunk. Az eredmény ismeretében meglepőnek tűnhet, de a céljainkat nagyjából megvalósítottuk. Egy órás pihenő után kezdtük meg a mérkőzésünket a Kecskeméti Akadémia ellen, akiktől – ez az igazsághoz tartozik – hiányzott az egyik legjobb játékos. Védekezésünk a mérkőzés nagy részében hatékony volt. Rossz dobásokra kényszerítettük az ellenfelet, és a lepattanókból, valamint szerzett labdákból (34 volt!) szereztünk indításos kosarakat, illetve többször kivédekeztük a támadóidőt. Felállt védelem ellen is több ötletes támadásokat vezettünk, és a támadólepattanók megszerzése (15) is sokat segített a biztos előny kialakításában és megőrzésében.  A másnapi, SZEDEÁK elleni mérkőzésen a fő jellemzőink a figyelmetlen játék, és a felelőtlen megoldások voltak. A védekezést három negyeden keresztül eredményesen megoldottuk, ezzel tudtuk ellensúlyozni a támadásban elkövetett rengeteg ki nem kényszerített hibát, elhibázott ziccert, kihagyott büntetőt. Azonban, mint kiderült, ez felemésztette az energiánkat, és a negyedik negyedben, különösen az utolsó három percben (14-4-re nyerték ez utóbbi időszakot) a szegediek – két szerencsés hárompontosuknak köszönhetően is – fölénk kerekedtek.

U14 regionális serdülő bajnokság, 4. forduló, Sopron:  

Soproni Tigrisek SE/B – Zalakerámia ZTE KK/B 62-99 (18-21, 6-36, 20-24, 18-18)

Zalakerámia ZTE KK/B: Szalai Z. 4, Hunyadi 17, Nagy M.,  Sulyok 10,  Lovas Bán 12. Csere: Ouldamar B. 10, Soltész 6, Márton B. 23, Bohár 2, Beledi 4, Takács 4, Viant 7. Vezetőedző: Ambrus Péter. 

Ambrus Péter értékelése: - A hazai pályán játszó Soproni Tigrisek ellen nehezen indult a játék. A kicsi különbség után a második negyedben rendkívül hatékonyan működő letámadásunk eldöntötte a mérkőzést, hiszen ezt a tíz percet 36-6-ra nyertük. A következő negyedekben a csapat szervezetten, tervszerűen védekezett, a perceket arányosan elosztva mindenki játszott, illetve pihent.

Zalakerámia ZTE KK/B – Hévíz SK 85-69 (19-13, 28-12, 24-15, 14-29)

Zalakerámia ZTE KK/B: Szalai Z. 7, Soltész 18, Bohár 2, Hunyadi 14, Sulyok 22. Csere: Ouldamar B. 4, Márton B. 4, Horváth G., Beledi, Takács 2, Viant 8, Lovas Bán 4. Vezetőedző: Ambrus Péter. 

Ambrus Péter értékelése: - A serdülők között fiatalabb, 12-13 évesekből álló B csapattal pihenő nélkül egymás után két mérkőzést lejátszani nehéz. A játékosok figyelme, erőnléte, játéka három negyedig most is rendben volt, de a 31 pontos előny közel fele az utolsó tíz percben elfogyott. Viszont két meccset nyertünk, ezért elismerés a játékosoknak, és köszönet a szurkolóknak, akik biztatták az együttest! 

U 16 kadett bajnokság. Rájátszás A csoport, 9. forduló, Zalaegerszeg 
Zalakerámia ZTE KK – Soproni SI KA SKC/A 68-63 (19-17, 17-15, 23-16, 9-15)

Zalakerámia ZTE KK: Károlyi 22, Gérczei 13, Kámán B. 5, Rékli 4, Boncz 1. Csere: Röszler 18, Györe 5, Martonics. Vezetőedző: Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése: - Nem a legjobb előjelekkel készültünk a középszakasz első mérkőzésére, sok hiányzás volt a héten betegség miatt, de szerencsére a hétvégére azért össze tudtunk állni. Igaz, az kérdés volt, hogy milyen állapotban leszünk. Ellenfelünk ismét egy akadémiai együttes  volt, ezúttal a soproni, velük játszottunk még kora ősszel egy felkészülési tornán, akkor nagyon simán, 16 pontos vereséget szenvedtünk. Bíztunk benne, hogy most szorosabb eredményt tudunk elérni. Mivel belső poszton erősebbnek tűntünk, igyekeztünk erőltetni a mélységi játékot, amit, hellyel-közzel sikerült is megvalósítanunk. A szervezett soproni csapat ellen nem volt egyszerű játszani, látszott, hogy eddig a kiemelt bajnokságban játszott. A hétközi kihagyások meglátszódtak egy-két egyéni teljesítményen, azonban mint csapat küzdöttünk és nem engedtük, hogy a Sopron ránk erőltesse az akaratát. A második negyed elejétől állandósult az 5-6 pontos előnyünk, amikor sikerült jobban ellépnünk akkor párszor hibáztunk és az ellenfelünk mindig visszajött. A végjáték kicsit kaotikusra sikeredett, többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, azonban nem jó megoldásokat választottunk. Ráadásul az egész estére jellemzően rossz büntető és dobószázalékunk sem segítette a nyugodt lezárást. A védekezésünk azonban viszonylag rendben volt, így a mérsékeltebb egyéni teljesítmények és a rossz dobószázalék ellenére is győzelemmel tudtuk kezdeni ezt a szakaszt. Gratulálok a csapatnak!

Junior, U18 bajnokság rájátszás – 7. forduló

Zalakerámia ZTE KK- Beszterce KK 66-67 (17-11, 19-12, 14-23, 16-21)            

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér Botond    16/6, Ruzsics Barnabás    6, Tóth Barnabás 9/3, Kovács Áron 4, Garai Dávid 15/3, csere: Szalai Kristóf 8, Hosszú Nátán, Tóth Marcell 2, Tóth Levente 2, Molnár Bence 4, Szalai Zsombor Ákos, Vezetőedző: Bodrogi Csaba

Bodrogi Csaba: -Fájó vereséget szenvedtünk egy utolsó pillanatban kapott 3 pontos kosárral. Egy kisebb szünet után játszottunk újra, betegeink és sérültjeink elkezdték az edzéseket, de még idő kell nekik a teljes visszatéréshez, ez sajnos érződött a játékunkon, hiába próbáltunk agresszíven játszani, nem tudtuk tartani folyamatosan. Az első félidőben még viszonylag jól működött a védekezésünk, 23 pontot kaptunk azzal, hogy kevés dobásra, eladott labdákra kényszerítettük az ellenfelünket és jobban szedtük a lepattanókat. A második félidőre zónavédekezésre állt át a Beszterce KK, ez megzavart minket, kevésbé tudtunk reagálni erre, ritmusunkat veszítettük és nagyon visszaesett a védekezésünk, különösen a visszarendeződésünk, de az 5:5 elleni védekezésben is olyan hibákat vétettünk, amit az első félidőben megoldottunk. Sajnos a végjátékban büntetőket is hibáztunk és az utolsó 8 másodperce megbeszélt taktikai feladatokat rutintalanul elhibáztuk.

2024. február 22. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás