Csapatépítő főzés

Pénteken délután, csapatunk egy meghívásnak eleget téve a zalaegerszegi Báthory István Kereskedelmi, Vendéglátó, Idegenforgalmi Székhelyiskola tanműhelyében csapatépítő főzésen vett részt. 

Járfás Andrea szakoktató és három növendéke fogadott bennünket a nagy múltú létesítményben. Négy csapatra osztották a fiúkat és minden team a maga tűzhelyét és munkaasztalát elfoglalva várta, hogy mit is kell készítenie. A csapatkapitányok kihúzták az elkészítendő ételek receptjét, amin a hozzávalók mellett a megfelelő adagolás is fel volt tüntetve. 

-Csapatépítő tréningre vártuk a fiúkat és egy komplett, négyfogásos menüt állítottunk össze a számukra, hogy elkészítsék.  Egy csirkehúsos cézársalátát, zöldborsó krémlevest mascarpone sajttal és sajtropogóssal, sertés szűzpecsenyét párolt zöldségekkel és burgonyapürével, desszertnek pedig mákos gubát vanília sodóval kellett elkészíteniük. A fiúk nagyon aktívak voltak, ügyeskedtek.  Volt,  akin látszott, hogy szeret főzni és szokott is, volt aki kereste a helyét a tűzhely mellett. Összességében nagyon szépen dolgoztak és nyílván azért voltak itt, hogy jól érezzék magukat – foglalta össze a közös főzést Járfás Andrea.

Hogy ki alkották a csapatokat? Lássuk:

Ante Nazor, Bagó Martin, Reginald Johnson, Kovács Kristóf a cézársalátát készítette.

Heinrich Róbert, farkas Attila, Doktor Péter és Andriy Agafonov a borsó krémlevest főzték.

Gulyás Milán, Justin Bibbins, Boronyák Róbert és Simon Kristóf a szűzpecsenyét sütötte. 

A Zarko Djuric, Szabó Zsolt, Dirk Williams és Gáspár László alkotta csapat a mákos gubát tette végül az asztalra. 

A közel három órás főzés végén természetesen az elkészített ételeket el is fogyasztotta a csapat. A végeredmény magáért beszél. Kiderült, hogy a fiúk nem csak kosarazni, de főzni is jól tudnak!

Köszönjük a nagyszerű élményt a Báthory iskolának és Járfás Andreának!

A csapatösszetartásról rövid videóösszefoglaló is készült:

 
Fotó: Jóna István
Videó: hypebrandmarketing

2020. március 7. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás