Csapatként játszottunk és újra legyőztük a Körmendet

Volt miért visszavágnunk a Körmendnek a bronzéremért folytatott párharc harmadik, zalaegerszegi összecsapásán. Az első perctől kezdve irányítottuk a mérkőzést és végig vezetve nyertünk a Körmend ellen. 

A szombati kevésbé jól sikerült mérkőzést követően hétfőn este szurkolóink egy csoportja lepte meg a csapatot a keddi rendkívül fontos találkozó előtti utolsó edzésen.

 

Zalakerámia ZTE KK- Egis Körmend 97-85 (25-20, 25-23, 20-16, 27-26)
Zalaegerszeg, 1850 néző. Jv: Kapitány, Tőzsér, Minár

Zalakerámia ZTE KK: Trice 18/3, O’Reilly 19/12, Polster, Ostojic 19, Smith 8/6, csere: Rakicevic 15/6, Németh 1, Keller 10/6, Zsíros, Csuti 7, Szalay, edző: Sebastjan Krasovec

Egis Körmend: Chambers 9/3, Mitchell 17/3, Ferencz 1, Adams 6, Omenaka 11, csere: Kiss 8/6, Durázi 16/3, Edwards 12, Cakarun 2, Takács, Herczeg 3. edző: Kocsis Tamás

A bemutatáskor került átadásra az idei Szidónia Díj, melyet a szakmai bizottság Csuti Kornélnak ítélt oda. A mérkőzés feldobását Larry Stevenson, a Bristol Lions amatőr labdarúgó csapat vezetője végezhetett el, aki csapatával, egyenmezben szurkoltak csapatunknak a lelátóról. 

Nagy örömünkre Mitchell Smith vállalta a játékot, így teljes kerettel vághattunk neki az összecsapásnak. 

Szűnni nem akaró hangorkán közepette és triplapárbajjal kezdődött a találkozó: Chambers, O’Reilly, majd Smith szerzett hármast (6-3). Parázs volt a hangulat a parketten és a lelátón is. O’Reilly újabb távolit szerzett, de közben fölösleges személyi hibákat is begyűjtött. Az 5. percben Smith hármasával 15-10-re vezettünk. Az látszott, hogy amerikai magasemberünk nagyon akart, de gyorsan összeszedett három hibát, így a padra kényszerült. Ostojic és Trice kosaraival próbáltunk ellépni ellenfelünktől (20-15). A 8. percben Rakicevic kétszer is támadó lepattanót szerzett, majd Ostojic fejezte be a támadás egy hárompontos akcióval, faulttal együtt ziccerezve (23-15). A negyed végén Durázi dobta közelebb a vasiakat sorozatban öt pontot szerezve (25-20). 

Jó ritmusban kezdtük a második játékrészt és pillanatok alatt tíz pontra nőtt a különbség (30-20). Vendég időkérés után Csuti és Durázi váltott kosarat, majd Keller és Rakicevic szórt triplát (38-22). Jól védekeztünk és gyorsindulásokból rendre betaláltunk. Nem dőlhettünk hátra, mert a Körmend kihasználta a ponttalanságunkat (40-30). A negyed második felének elején elkapta a fonalat a vendégcsapat elkezdte ledolgozni a hátrányát. Kiss hármasaival négy pontra zárkózott a Körmend (40-36). Időkérésünk után Ostojic gyömöszölt a gyűrűbe egy közelit, amire Durázi válaszolt szinte azonnal (42-38). Ostojic vitte hátán a csapatunkat és sorban hozta a pontokat (48-41). Az utolsó percben Trice szerzett egy duplát, amivel már 50 pontnál jártunk és megnyertük a félidőt (50-43). 

A nagyszünet után O’Reilly hármassal kezdett, majd vélelmezhető személyivel folytatta. Próbáltuk mi diktálni a tempót. Ostojic hihetetlen energiával játszott, de ez elmondható volt mindenkiről. Járt kézről kézre a labda, a 23. perben Trice hozta ziccerbe Ostojicot, aki zsákolással fejezte be az akciót, a Körmend pedig időt kért (59-45). A 25. percben Smith már a negyedik faultját gyűjtötte és a padra ültette Krasovec mester. Omenaka a gyűrűre húzta a zsákolást, O’Reilly viszont nem hibázta el az üres távoli dobóhelyzetet (62-49). Nagy iramot diktáltunk, amibe látványos kosarak mellett, elkerülhető hibák is belecsúsztak. A negyed végéig sikerült megtartanunk a játékrész elején szerzett előnyünket (70-59). 

Kemény védekezéssel kezdte mindkét csapat a záró negyedet és csak büntetőkből tudtak pontokat szerezni. A 33. perben Trice törte meg az egyhangú sorozatot egy hármassal (77-61). A Körmend még nem engedte el a meccset és próbált közelíteni. Hiába a gyors közeli a 35. percben Keller hármasánál együtt ugrott fel a helyéről a publikum (82-67). Rakicevic is megrázta magát és két szép kosárral erősítette meg a vezetésünk (86-70). Ostojic büntetői után leindulásból szerzett két közelit a Körmend, a lendületüket időkéréssel próbálta Krasovec mester megtörni (88-76). Az utolsó két percre kanyarodva Trice büntetőivel, majd ziccerével tartottuk az előnyünk (93-79). Mitchell és Rakicevic is szórt egy-egy hármast. A végén már nem engedtünk ki és végig vezetve visszavágtunk a körmendi vereségért. 

A párharcban 2-1-re vezetünk, a folytatás pénteken, Körmenden. 

Szép volt fiúk!

fotó: Seres Péter 

2023. május 23. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás