Csoportgyőztesként zárt kadett csapatunk

U18 junior bajnokság. Rájátszás, 8. forduló: 

Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 67 – 75 (12-17, 21-18, 10-18, 24-22)
Szeged.  

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 24, Ruzsics 6, Tóth B. 20/6, Kovács 6/6, Garai 14. Csere: Tóth L., Szalai K. 3, Tóth Á., Molnár B., Szalai Zs. 2.  Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Ismét egy értékes győzelmet sikerült szereznünk idegenben. Annak ellenére is meg tudtuk megnyerni a mérkőzést, hogy 20 eladott labdánk volt, de lepattanózásban felülmúltuk a hazaiakat. Támadásban egyenletes teljesítményt nyújtottunk a negyedeket figyelembe véve, de a harmadik negyedben, a kritikus pillanatokban kintről többször is betaláltunk. A védekezésünk jobban működött, a besegítések időben érkeztek, a szegedieknek kevesebb tiszta helyzetet engedtünk, így 10 pontos előnnyel kezdhettük az utolsó negyedet, amit taktikusan megtartottunk. A mérkőzésen minden pályára lépő játékosunk hasznosan játszott és hozzátett a teljesítményével a győzelemhez.

Rájátszás, 10. forduló: 
Beszterce KK - Zalakerámia ZTE KK 61-71 (19-14, 11-16, 19-17, 12-24)
Sajgótarján. 
Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 21/3, Ruzsics 2, Tóth B. 6, Tóth L. 11, Garai 14/3. Csere: Tóth M., Szalai K. 4, Tóth Á., Kovács Á. 12/6, Molnár 1. Szalai Zs. Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Energikusabban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, könnyen szerezték a kosarakat, akár az egy-egy elleni szituációkból, akár befutásokból, vagy indításból. Talán a hosszú utazás miatt kissé fásultan játszottunk ebben az időszakban, amit mutat az ellenfél lepattanó fölénye az első negyedben. Lassan magunkhoz tértünk, feljavult a védekezésünk és a félidőre kiegyenlítetté tettük a mérkőzést. A második félidőre az ellenfelünk még agresszívebben jött ki a pályára, ez okozott némi zavart, de sikerült alkalmazkodni ehhez is. A fordulatot tulajdonképpen az utolsó negyed hozta meg. Ebben a negyedben higgadtabban tudtunk játszani, 11 dobással többet kezdeményeztünk és 7 támadó lepattanót is szereztünk. A kidolgozott előnyünk birtokában a hazaiak kapkodtak és többet hibáztak, amit okosan kihasználtunk. Az egész mérkőzés folyamán egyre jobban megismertük az ellenfelünket, ennek megfelelően alkalmazkodni tudunk. Végül magabiztosan nyertünk egy nehéz ellenféllel szemben.

U 16 kadett bajnokság. C. csoport, 14. forduló: 
Szedeák/A – Zalakerámia ZTE KK/A  66-72  (11-20, 17-18, 14-11, 24-23)
Szeged. 

Zalakerámia-ZTE KK/A: Röszler 13, Martonics 13, Kámán 12, Gérczei 27, Rékli. Csere: Boncz 4, Györe, Rinkó, Aranyosi 1, Bánfi, Gergály 2, Kakas. Edző: Németh Csaba. 

Németh Csaba értékelése: - Vezetőedzőnk, Bödör Ferenc nélkül utaztunk az alapszakasz utolsó fordulójára, amelynek tétje számunkra a csoportelsőség volt. Talán a hosszú utazás miatt lehetett, de a kezdésnél nem voltunk elég élesek sem támadásban, sem védekezésben. Saját, gyermeteg hibáink miatt nem tudtunk ellépni, hiszen csak az első félidőben 14 közelit hagytunk ki, a 10 eladott labda mellett. A harmadik negyedben védekezést is váltottunk, ám ez sem hozta meg a várt eredményt. Rendre hibáztunk már hátul is, ezzel tulajdonképpen meccsben tartva a hazaiakat. A végjáték egész meleg lett, három pontra olvadt előnyünknél csak néhány higgadt befejezés segített. A mérkőzésen többen alulteljesítettek, sajnos sokszor nem a megbeszélt, gyakorolt dolgainkat csináltuk, így magunknak tettük nehézzé a meccset, amit amúgy 20 pont felett lehetett volna hozni. A csoportunkat ezzel megnyertük, a középszakaszba lépünk feljebb, ahol egy újabb, erősebb nyolcas csoportban küzdhetünk a későbbi A vagy a B döntőért.

U14 serdülő bajnokság. Főtábla, 1. forduló: 
MVM OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK/A  52-79 (19-15, 7-20, 12-17, 14-27)
Budapest. 

Zalakerámia ZTE KK/A:  Péter L. 14, Kovács D. 2, Kámán 8, Hunyadi 4, Németh 12. Csere: Márton B. 4, Szabó Zs. 4, Csonka 15, Horváth L., Török 16, Horváth B., Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

Zalakerámia ZTE KK/A – Budapesti Honvéd Akadémia  35-117 (14-25, 6-28, 11-27, 4-37)
Budapest. 

Zalakerámia ZTE KK/A: Péter L. 3, Kovács D. 6, Kámán 2, Hunyadi 4, Németh 7. Csere: Márton B. 5, Szabó Zs. 3, Csonka5, Horváth L., Török, Horváth B., Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

Pilis Basket – Zalakerámia ZTE KK/A  43-66 (5-21, 8-20, 18-12, 12-13)
Budapest. 

Zalakerámia ZTE KK/A:  Péter L. 6, Kovács D. 6, Kámán 7, Hunyadi 2, Németh 14. Csere: Márton B. 6, Szabó Zs. 4, Csonka 12, Horváth L. 4, Török 5, Horváth B., Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

Kovács László értékelése: - A legjobb 32 csapat között, az első fordulóban három, számunkra ismeretlen csapat ellen kezdtük meg a szereplést. Annyit tudtunk róluk, hogy az alapszakaszban mindhárom csapat előttünk végzett, azon belül a Honvéd veretlenül nyerte a felsőházi alapszakaszt, és a bajnokság egyik legerősebb csapata. Huszonkét órán belül kellett lejátszanunk a három mérkőzést, tudva, hogy közülük az elsőn tudunk végig fizikálisan és fejben is végig élesek maradni, a másodikon ez rövid időszakokra sikerülhet, és az éjszakai pihenő utáni harmadik mérkőzésen valameddig bírni fogjuk, de nem végig. És valóban így alakultak a mérkőzések. Az oroszlányi csapat ellen megilletődve kezdtünk, de azután összeállt a játékunk. A nagy pontkülönbség ellenére a Honvéd elleni mérkőzésen is voltak jó periódusok a játékunkban, de az nyilvánvaló volt, hogy sokáig nem fogjuk bírni, mivel az első mérkőzést követő ebéd és a szállásra költözés a teljes, egyébként sem sok, pihenőidőt felemésztette. Sokszor nem könnyű egy ilyen nagy különbségű vereséget feldolgozni, de a másnapi mérkőzés azt igazolta, hogy a játékosoknak ezúttal ez sikerült. A Pilis Basket elleni mérkőzésen az ellenfél két kiemelkedően eredményes játékosának semlegesítése volt az egyik fő feladat. Ezúttal is többször kivédekeztük a támadóidőt, sok labdát szereztünk (17) és indításos kosarakkal jelentős előnyre tettünk szert. A kérdés az volt, hogy meddig bírjuk erővel és figyelemmel. A második félidő elején kiderült, hogy addig. A 28 pontos előnyünk gyorsan csökkenni kezdett az eladott labdák és a védekezési hibák miatt. Annyira sikerült rendezni a sorainkat, és akarattal pótolni az erőt és kreativitást, hogy 20 pont körül tudtuk tartani az előnyünket, ill. a negyedik negyed közepére ismét 30 pont közelébe feltornázni. A lehetőségeinkből a maximumot hoztuk ki ezen a tornán. A következő fordulóban nagyon erős – a bajnoki dobogóra esélyes - ellenfelekkel fogunk találkozni.

Fotó: Jóna István

2024. január 31. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás