Csuti Kornél a VB-re készülő U19-es válogatottban

Június 24-én rajtol a debreceni U19-es világbajnokság, amelyen Váradi Kornél vezette férfi U19-es kosárlabda válogatottunk képviseli hazánkat. A válogatott keret jelenleg Székesfehérváron készül, melynek tagja fiatal centerünk Csuti Kornél. 

A szövetségi kapitány, a hunbasket.hu-nak adott riportjában elmondta, hogy a legfőbb céljuk az, hogy versenyképesek legyenek és kivívják a világ, a nagy kosaras nemzetek tiszteletét. 

„A korábbi évek tapasztalatai alapján csapatunk ebben a korosztályban reálisan nézve a B-divízióba tartozik. Az igazi szintfelmérő, reális visszajelzés a jövő évi U20-as Európa Bajnokság lesz, ahol bízom benne sikerül bejutni a legjobb négy közé. A felkészülésünk a tervezettnél később, de megkezdődött, a keret játékosai egészségesen érkeztek. A tervezett ütemben folyik a munka- nyilatkozta az esélyekről Váradi Kornél. 

A válogatott keret tagja Csuti Kornél is, aki center poszton meghatározó játékosa lehet a válogatottnak. A szakvezetés a felkészülés során több edzőmérkőzést is tervezett. Az elmúlt héten Lengyelország U20-as csapatával mérkőztek meg a fiatalok, majd a magyar és a bolgár U20-as nemzeti válogatottal meccselnek. Egy héttel a VB kezdete előtt, az utolsó felkészülési mérkőzést az USA legjobbjaival játssza Váradi Kornél együttese. 

A lengyelek elleni első meccsen (78-90) Csuti Kornél 18 pontot szerzett, míg a második összecsapáson (63-72) három pontig jutott. 

A magyar csapat csoportmeccsei a debreceni világbajnokságon június 24-án Koreával kezdődnek, majd június 25-én Argentínával, június 27-én pedig Törökországgal mérkőzik válogatottunk a Főnix Arénában.

Fotó: hunbasket.hu

2023. június 13. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás