Csuti Kornél és Csátaljay Péter is a felnőtt válogatottal készül

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a férfi felnőtt válogatott szerdán sajtótájékoztatót tartott Kecskeméten, melynek témája az olimpiai előselejtezőre való felkészülés volt- adott tájékoztatást a hunbasket.hu. 

Válogatottunk a februárban befejeződött világbajnoki selejtezőkön vívta ki az olimpiai előselejtezőn való részvétel jogát. Összesen tizenhat európai csapat vetélkedik két továbbjutó helyért, ami mutatja, mennyire nehéz feladat vár minden érintett válogatottra – olvasható a közleményben
Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón köszönetet mondott azoknak, akikkel eddig együtt dolgozott a válogatott, és a legjobbakat kívánta az újaknak. A nemzeti csapat bő keretében négy fiatal játékos is helyet kapott, köztük klubunk két játékosa is, Csuti Kornél és Csátaljay Péter, akik a debreceni U18-as VB-n szerepeltek. 

A válogatott a felkészülés során négy mérkőzést is vív Kecskeméten.  
Július 28. péntek, 18 óra: Magyarország – Izrael
Július 29. szombat, 18 óra: Izrael – Izland
Július 30. vasárnap, 17 óra: Magyarország Izland

A csapat augusztus 3-án, csütörtökön 18 órakor, majd másnap, augusztus 4-én, pénteken 16 órától találkoznak Észtországgal a Messzi István Sportcsarnokban.
 Sztojan Ivkovics együttese az olimpiai selejtezőn a B csoportban lép majd pályára Lengyelországgal, Bosznia-Hercegovinával és Portugáliával egy négyesben. A mérkőzéseket a lengyelországi Gliwicében játsszák. 

2023. augusztus 13., vasárnap: Lengyelország – Magyarország
2023. augusztus 14., hétfő: Magyarország – Portugália
2023. augusztus 16., szerda: Magyarország - Bosznia-Hercegovina 

Továbbjutás esetén
2023. augusztus 18., péntek: Elődöntő
2023. augusztus 20., vasárnap: Döntő

 Fotó: fiba.com

2023., július 26. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás