Csuti Kornél és Csátaljay Péter tagja lett a válogatott utazó keretének, Quinton Green elkezdte a munkát csapatunkkal

Hatalmas megtiszteltetés klubunk számára, s nem különben két játékosunknak, hogy Csátaljay Péter és Csuti Kornél is tagja lett a magyar felnőtt férfi kosárlabda-válogatott utazó keretének, amely  vasárnaptól a lengyelországi Gliwicében rendezendő olimpiai előselejtezőn szerepel. 

Mindketten tagjai voltak a nyáron Debrecenben rendezett U19-es világbajnokságon szereplő magyar együttesnek, majd Sztojan Ivkovics, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya meghívta őket - több más fiatallal együtt – a válogatott edzőtáborába. Csátaljay Péter és Csuti Kornél ezen a héten is folytathatta a közös munkát, végül tagjai lettek az utazó keretnek. Noha így továbbra is kiesnek csapatunk felkészüléséből, ám mindannyian büszkék vagyunk rájuk. 

Idehaza, vezetőedzőnk, Lubomir Ruzicka irányításával keményen készül csapatunk az új szezonra, melynek nyitányán szeptember utolsó hét végéjén a Szeged csapatával találkozunk hazai környezetben - derült ki az MKOSZ-ben megtartott sorsolás után. 

Csapatunk kerete pedig újabb külföldi játékossal egészült ki, hiszen megérkezett és az orvosi vizsgálaton is túljutott az amerikai Quinton Green. Így már csak az amerikai Tony Hicks és a litván Tomas Lekunas hiányzik, akiket a jövő hét elejére várunk. 

Na, meg a két válogatott, Csátaljay Péter és Csuti Kornél, akiknek pedig nagyon szurkolunk, ahogy a válogatottnak is.  

A magyar válogatott menetrendje a gliwicei olimpiai előselejtezőn: 
Vasárnap, 13.30: Lengyelország–Magyarország. 
Hétfő, 17.30: Magyarország–Portugália. 
Szerda, 21.00: Magyarország – Bosznia-Hercegovina. 

2023. augusztus 10. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás