Danilo Ostojic ismerősökkel is találkozik majd a bajnokságban

A szerb Danilo Ostojic a felkészülés kezdetekor csatlakozott a csapatunkhoz, így már két hete a többiekkel együtt készül az előttünk álló szezonra. Egy kávé mellett vele beszélgettünk eddigi egerszegi tapasztalatairól.

Majdnem két hete érkeztél a csapathoz. Hogy tetszik a város és melyek az első benyomásaid Zalaegerszegről?
- Az edzések miatt még nem volt sok időm és lehetőségem teljesen felfedezni a várost, de amit eddig láttam belőle, az nagyon tetszik. Belgrádban születtem, nagyon sokat éltem ott, de kisvárosi életet jobban szeretem. Itt is minden nagyon közel van egymáshoz, ami nagyon tetszik. A csarnok mellett Ismerem az Interspart, most már ezt a kávézót is, az idő előrehaladtával megpróbálom majd még jobban megismerni és felfedezni a várost.

Hogyan telt az idei nyarad?
- Egy hetet voltam nyaralni Montenegróban, mivel a családom nagy része onnan származik, csak én és a testvérem születtünk Szerbiában. Nem vagyok az a sokat pihenő típus, így sokat edzettem a nyáron. Igyekeztem minél jobb formában tartani magam, hogy megfelelő állapotban tudjam megkezdeni a felkészülést. Ezért is csatlakoztam már augusztus elején a kerethez.

Új játékosaink közül Petar Rakicevic korábban csapattársad volt, valamint az előző szezonban új irányítónk, D’Mitrik Trice ellen is játszottál a lengyel bajnokságban. Milyen emlékeid vannak róluk?
- Ez például nagy előny lehet, ha olyan csapattársad van, akivel játszottál már együtt vagy épp egymás ellen játszottatok. Petar szerintem nagyon jól fog illeszkedni a csapatunkba, ő egy igazi combo guard, aki a labda felhozatalában és védekezésben is nagy segítségünkre lehet. D’Mitrik Trice tavaly a francia első osztályban kezdte az európai karrierjét, ez pedig nem mindenkinek adatik meg. Jó dolgokat hallottam róla és láttam tőle tavaly Lengyelországban, nagyon bízom benne, hogy ő is erősségünk lesz.

Ha már itt tartunk. Személy szerint neked mik az erősségeid? Danilo Ostojic miben segíthet sokat a csapatnak?
- A tranzíciós játékot nagyon szeretem, magas emberként a labdavezetés sem okoz problémát. Úgy tartják, hogy jól látok a pályán, nagyon jól passzolok, szóval igyekszem ezeket a tulajdonságaimat az idei bajnokságban is megmutatni.

A rólad készült összefoglalók alapján a négyes és ötös poszton is otthonosan mozogsz. Melyik pozícióban érzed jobban magad?
- Ez mindig függ az ellenféltől is, hogy az adott mérkőzésen éppen melyik pozícióban játszom. Mindkét pozícióban nagyon szeretek játszani, nem tudnék választani, hogy melyik a főbb pozícióm. Ezt majd a vezetőedzőm minden mérkőzésen eldönti.

Mi a véleményed az eddigi felkészülésről?
- Szerintem eddig az ilyenkor szokásos edzéseink vannak. Nem mondanám, hogy nagyon kemények, de azt sem, hogy annyira könnyűek lennének. De ez természetes, hiszen nemrég kezdtük csak meg a felkészülést. Hétfőtől már a négy további külföldi játékos is csatlakozni fog hozzánk, így onnantól kezdve biztos, hogy sokat fognak változni a dolgok.

Erős csapatokkal fogunk találkozni a felkészülés során. Mit vársz ezektől a mérkőzésektől?
- Most már tudom, hogy a Körmend és a Falco a legnagyobb riválisunk a bajnokságban. Utóbbi csapat már évek óta a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel, míg a Körmend idén selejtezőt fog játszani a csoportkörbe kerülésért. Nem számítok ellenük könnyű mérkőzésekre, de ez tökéletes erőpróba lesz, hogy mennyire állunk készen a bajnokságra és mely dolgokban kell még fejlődnünk. A saját rendezésű Göcsej Kupán pedig szeretnénk a legjobban szerepelni. Nagyon örülnék neki, ha meg is tudnánk nyerni a csapattal.

Van olyan barátod vagy ismerősöd, aki korábban Magyarországon játszott?
- Veljko Brkic jó barátom, aki  két szezonon keresztül a PVSK-Veolia csapatát erősítette. Ő például nagyon sokat mesélt a magyar bajnokságról. Amit még nagyon sok helyről hallottam, hogy a bajnokság évről évre fejlődik és nagyon nehéz minden egyes győzelmet kiharcolni. Bízom benne, hogy nekünk az idén ez minél több alkalommal sikerülni fog. Ha csak a felkészülési ellenfeleinket nézzük, akkor a Falco új irányítóját, Stefan Potot is ismerem, valamint a nyáron igazolt Körmendre Mike Moore, vele az előző szezonban csapattársak voltunk.

Mivel szoktad tölteni a szabadidődet, amikor éppen nincsen edzésed?
- Jelenleg nem sok szabadidőm van, hiszen néhány kivétellel napi két edzésünk van, így nem túl változatosak még a napjaim. Reggel felkelek, elmegyek edzésre, utána megebédelek, majd az esti edzés előtt megpróbálok kicsit pihenni. Ezen kívül, amikor lehetőségem van, akkor a családommal és a barátnőmmel szoktam beszélni általában. De szeretek filmeket és sorozatokat is nézni. Jelenleg ezek a dolgok töltik ki a szabadidőmet.

A szezon végén egyénileg és csapat szinten milyen eredményekkel lennél elégedett?
- Számomra mindig is az volt a fontos, hogy a csapatom eredményesen szerepeljen. Tudom, hogy az elmúlt években nem jutott be a csapat a rájátszásba. Jó lenne, ha ezt idén sikerülne elérnünk. Egyénileg pedig szeretnék ehhez a lehető legjobb teljesítménnyel hozzájárulni.

2022. augusztus 12. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás