Debrecenben is küzdeni fogunk a győzelemért

Szombaton 18 órától, a nyolcadik fordulóban a DEAC-Tungsram vendégei leszünk. A fiúkra hosszú utazás és kemény összecsapás vár a „cívisvárosban”. 

A Debrecen jól kezdte a szezont, de a sérüléshullám elérte a csapatot. Előbb hazai pályán a Körmendtől, legutóbb pedig Kaposváron szenvedtek vereséget. Újra hazai közönség előtt szeretnének javítani. A weboldalukon közzétett tájékoztatásak szerint, Tóth Ádám már edzésbe állt, így a játékára van esély. A kézsérülést szenvedő Djordje Drenovac és a térdével sérült Polyák László játéka viszont erősen kérdéses. A hiányzók ellenére egy nagyon erős Debrecennel kell farkasszemet néznünk. 
Csapatunk legutóbb a Falco KC ellen megmutatta miként kell, vagy kellene küzdeni. A DEAC ellen sem lehet másképp, mint mindent beleadni és a legjobbat kihozni magunkból. Az elutazás előtt Teo Cizmic vezetőedző mondta el gondolatait:

Az utolsó mérkőzésünkön nem sok hiányzott a győzelemhez, melyen nagyon jól küzdöttünk. Ez elmondható azokra az egy labdás meccsekre is, melyeket sajnos szintén elveszítettünk. A küzdés ez nem opció számunkra. mivel ez volt az egyik alapfeltétel, ami miatt a csapathoz jöttem. Sosem ígértem, hogy az összes mérkőzést meg fogjuk nyerni, de a csapat mindig magas motivációval fog pályára lépni és mindent meg fog tenni a győzelemért. A héten több problémával küzdöttünk, hiszen néhány játékos kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik. Meglátjuk, hogy milyen állapotban lesznek a mérkőzésig, milyen kerettel tudunk kiállni. Azt megígérhetem, hogy mindenki, aki pályára lép egész biztosan 100%-ot fog magából kiadni, hiszen ez az, amit a szurkolóink és mindenki elvár tőlünk. Ez a találkozó sem lesz egyszerű, hiszen egy hosszú, 6-7 órás út áll előttünk. Debrecent is sérülések sújtják, nem tudjuk, hogy náluk ki tud majd játszani. A DEAC nagyon erős csapat, akik új edzővel, okos kosárlabdát játszanak. Jól lett a keretük összerakva, jó hátvédek és magas embereik vannak, nem egyszerű játszani ellenük. Szeretnénk mindent megtenni azért, hogy legyőzzük őket!

A találkozó tehát szombaton 18 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. 

Hajrá ZTE!

2021. október 29. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás