Delano Spencer csapatunk új külföldi játékosa

Újabb játékossal bővült csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK kerete a következő szezonra, ugyanis elfogadta klubunk ajánlatát az amerikai Delano Demetrius Spencer. Új légiósunk 1994. szeptember 7-én született, 192 cm magas, és hátvédként számítunk rá csapatunkban. 

Odahaza, az NCAA-ben a Tennessee State Tigers csapatában játszott, majd 2018-ban a georgiai Cactus Tbilisi csapatának lett a tagja. Onnan egy „kicsivel távolabb, a brazil bajnokságba (Unifacise) vezetett az útja, majd egy évvel később, a 2020-2021-es szezonban a szlovák Spisski Ryteri együtteséhez került. A következő szezont Ukrajnában (Khimki Yuzhny) kezdte, de a cseh bajnokságban (Usti nad Labem) fejezte be, a 2022-2023-as pontvadászatot pedig a lengyel Sokol Lancut játszotta végig. Delano Spencer 14 pontot, 3.8 lepattanót és 2.1 asszisztot átlagolt a lengyel élvonalban. 

Klubunk honlapjának és szurkolóinknak az alábbiak szerint mutatkozott be Delano Spencer.  

- Hat éve játszom hivatásszerűen a kosárlabdát, az elmúlt szezont Lengyelországban töltöttem. A profi kosárlabdának köszönhetően nyolc különböző országban és három kontinensen játszhattam pályafutásom során, Szlovákiában kupát és bajnokságot is nyertem 2021-ben.  A következő bajnoki idényre mindenképpen az lesz a célom a Zalakerámia-ZTE KK csapatával, hogy minél több mérkőzésen nyerjünk és harcoljunk a bajnoki címért.  Biztos vagyok benne, hogy a vezetőség és a szurkolók is mindent megtesznek majd, hogy segítsenek nekünk minél jobb eredményt elérni a szezonban.

A kép forrása: nowiny24.pl

2023. június 22. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás