Deondre Parks személyében új játékossal erősítettünk hátvéd poszton

Új igazolásunk érkezéséről Teo Cizmic így nyilatkozott klubunknak:

“Deondre egy tapasztalt és nagyon rutinos játékos, aki nagy segítségünkre lehet a támadásokban, hiszen jó százalékkal képes értékesíteni a dobásokat, jól lát a pályán, rendkívül jól passzol és képes irányítani is a csapatot, lendületes játékával megadhatja csapatunknak azt a pluszt, amelyre szükségünk van a támadásaink szervezésében.”

A 29. életévében járó amerikai, 185 cm magas amerikai hátvéd Flint városában született, aki a South Dakota State Egyetem elvégzése után 2016-ban a Newcastle Eagles csapatánál kezdte európai karrierjét, ezt követően szerepelt még a georgiai BC Cactus Tbilisi, a ciprusi AEL Limassol, a tunéziai Etoile Sportive Rades, a kanadai Edmonton Stingers, az izraeli Hapoel Hevel Modi’in együtteseiben. Csapatunkhoz finn bajnokként, a Salon Vilpas Vikings gárdájától érkezik, ahol 21 mérkőzésen 21 perc alatt 12,7 pontot, 2,1 lepattanót és 2 assistot átlagolt, közeli dobásokat 57,1%-al, a hárompontos dobásokat 42%-al, a büntetőket pedig 71,7%-al értékesítette.

Új játékosunkról természetesen szakmai igazgatónkat, Puskás Artúrt is megkérdeztük:

"Deondre személyében egy tapasztalt bajnok csatlakozik csapatunkhoz. Harcedzett hátvéd, aki azonnali segítséget jelenthet kreativitásával, rámenősségével. Valódi profi, rendkívül keményen dolgozik és könnyen talál közös hangot a társaival. Bízunk benne, hogy érkezésével jobban eloszlanak majd a játékszervezési és befejezési feladatok a csapaton belül."

Deondre Parks a mai nap folyamán megfelelt az orvosi teszteken, így ma este már edzésbe állhat. Miután minden engedélye megérkezett a csapathoz, a vasárnapi Falco elleni hazai mérkőzésen mutatkozhat be kék-fehér mezben. Új játékosunkkal a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk.

Sok sikert kék-fehérben Deondre!

Ezzel együtt Mustapha Heronnal kezdeményeztük a szerződése közös megegyezéssel történő megszüntetését. 

Nagyon hálásak vagyunk Mustaphának, amiért komoly fájdalmai ellenére igyekezett tudása legjavát adni a csapat eredményessége érdekében. Sajnos, a sérülésében nem történt pozitív változás, így kénytelenek vagyunk elbúcsúzni tőle. A bajnokság hihetetlenül kiegyensúlyozott, a szezon nagyon hosszú és erőltetett, a kemény fizikai igénybevételt jelentő napi edzések elvégzése nélkül nem lehetnek valós reményeink a kitűzött célok elérésére. Ehhez egészséges, terhelhető játékosokra van szükségünk. Köszönünk mindent Mustapha és további sok sikert kívánunk mind a sport, mind az élet egyéb területein.

Sok sikert kék-fehérben Deondre!

2021. október 19. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás