Derrick Wilson csapatunk új irányítója

NB1/A

Derrick Wilson személyében irányító posztra érkezik a következő külföldi játékosunk az előttünk álló 2021/22-es bajnoki szezonra.

Új játékosunk érkezéséről Teo Cizmic vezetőedzőnk így nyilatkozott klubunknak:

“Derrick Wilson egy vérbeli irányító, aki nagyon jól érti a játékot, aki képes vezetni a csapatot és aki a játékszervezésben következetességet adhat nekünk. Az, hogy nagyszerűen tudja vezetni a csapatot, csak egy az erősségei közül, hiszen emellett jó százalékkal értékesíti a dobásait. Egy nagyon magas szintű egyetemet (Marquette) végzett anno. Eleinte egy pass-first irányító volt, aki később nagyon sokat fejlődött a dobásokban is. Azt gondolom, hogy egy nagyon jó eleme lesz a csapatnak és aki egy minőségi játékosa lehet a bajnokságnak is.”

A 29 éves, 185cm magas amerikai irányító Németországban, Flensburgban született, aki a Marquette Egyetem elvégzése után 2011-ben, Dániában kezdte profi karrierjét, ahol a SISU Copenhagen, a Horsens IC és a Svendborg Rabits csapataiban is egy-egy szezont töltött. A három Dániában eltöltött szezont követően a svéd Djurgarden gárdájában folytatta pályafutását, hozzánk pedig a török másodosztályú Sigortam.net csapatától érkezik, ahol 34 perc játékidő alatt 17,7 pontot, 4,6 assistot, 3,7 lepattanót és 19,1 VAL értéket átlagolt, a hárompontos dobásait 40,2%-kal értékesítette.

Új irányítónkról természetesen szakmai igazgatónkat, Puskás Artúrt is megkérdeztük:

"Az irányító játékos az edző meghosszabbított jobb keze. Derrick Wilson esetében ez több, mint egy közkedvelten elpuffogtatott frázis. Valódi vezér, aki folyamatosan kommunikál. A mai modern kosárlabdában, ahol sokszor összemosódnak a posztok, óriási érték az a játékos, aki egyfelől rendelkezik a tradícionális poszt erényeivel, másrészt képes extrát is felmutatni a repertoárjából. Derrick egy megbízható védő, ponterős, önzetlen, termetéhez képest nagyszerűen lepattanózó irányító. Extra játékintelligencia és küzdőszellem egészíti ki a jellemzését. Személyében találtuk meg a kék-fehér falka új vezérét."

Derrick Wilson egyéves szerződést kötött csapatunkkal.

Sok sikert kék-fehérben Derrick!

2021. július 12. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás