D’Mitrik Trice-nak sok terve van, amit szeretne megvalósítani

Az amerikai D’Mitrik Trice a nyáron csatlakozott együttesünkhöz. A 26 éves, 183 cm magas amerikai irányító az elmúlt szezont még Franciaországban kezdte,  aztán idény közben igazolt Lengyelországba, a Slask Wroclaw együtteséhez.  Egyik új játékosunkkal beszélgettünk az eddigi karrierjéről, illetve arról, hogy milyen tervekkel érkezett a Zalakerámia ZTE KK-hoz.  

Miért a kosárlabdát választottad és mikor döntötted el, hogy kosaras szeretnél lenni?
Kosaras családból származom, apukámnak volt lehetősége az egyetemi éveit követően a profi karrierhez is, de egy komoly sérülés érte. Körülbelül öt-hat éves lehettem, amikor eldöntöttem, hogy ezt a sportágat választom, de nem volt nehéz kérdés. Emellett kiskoromban kipróbáltam még a baseballt, középiskolás koromban az amerikai futballt, de végül maradtam a kosárlabdánál.

Az előző szezonban, a francia első osztályban kezdted meg az európai karriered, majd ezt követően Lengyelországba igazoltál. Mennyire volt nehéz megszoknod az európai kosárlabdát?
Ez egy különleges időszakban volt számomra, hiszen a karrierem során először voltam a tengerentúlon. Teljesen más az európai kosárlabda kultúra, de nem okozott problémát ezt megszokni, hiszen mindig szeretek új dolgokat tanulni és ezáltal magamat fejleszteni. Ez szerintem irányítóként, az én posztomon különösen fontos, ha sikeres akarok lenni. Lengyelországban pedig egy csapatban játszhattam a bátyámmal, ami egy nagyon különleges élmény volt számomra, hiszen karrierem során ez először adatott meg.

Miért döntöttél úgy, hogy távozol Franciaországból és Wroclawba igazolsz?
Az egyik fő ok az volt, hogy nem kaptam elég játéklehetőséget szinte az edzéseken sem, így pedig nehéz volt megtanulni azt a játékrendszert, amelyben a csapatom játszott.

Mit gondolsz, melyik  a legfőbb különbségek az európai és az amerikai kosárlabda között?
Rengeteg különbség van. Az európai kosárlabda sokkal fizikálisabb, Európában kisebb a pálya, ezáltal a csapattársaknak sokkal nagyobb esélye van  védekezésben is besegíteni, valamint nagyon sok csapat egész pályás védekezést alkalmaz. Támadásban pont emiatt sokkal nehezebb kosarat szerezni, mint Amerikában, hiszen ott sokkal szabadabb a játék.

Ahogy említetted, Lengyelországban együtt játszhattál a testvéreddel. Milyen érzés volt ez?
Ha őszinte akarok lenni, akkor ez volt az egyik legjobb dolog az eddigi karrieremben, hogy egy csapatban játszhattam a bátyámmal. Mivel újonc voltam tavaly, így nagyon sokat tudott nekem segíteni a pályán és azon kívül is. Az pedig, hogy bajnokok tudtunk lenni, egy fantasztikus érzés volt. Főleg, hogy az első európai évemben, újoncként sikerült bajnoknak lennem.

Mit tartasz az erősségednek, miben tud D’Mitrik Trice leginkább segíteni a csapatnak?
Egy vezető típusú játékos vagyok, sokat beszélek a pályán, ezzel próbálok minél többet segíteni a csapattársaimnak. Ezen kívül szeretek passzolni, szerintem jól is dobok és a védekezésből is aktívan kiveszem a részem. Összességében a játékommal megpróbálok energiát adni a pályán a csapatomnak.

Mit gondolsz, mely dolgok a legfontosabbak akár a pályán vagy azon kívül ahhoz, hogy sikeres tudjon lenni egy csapat?
Az egyik legfontosabb, hogy a csapatkémia megfelelő legyen, hiszen enélkül nagyon nehéz jó eredményt elérni. Ez különösen igaz akkor, ha egy új csapat épül, mint most nálunk. Ha megfelelő a csapatkémia, akkor a pályán is jobban tud menni a játék és sokkal jobban tudunk egymásért is küzdeni. Remélem ebben a szezonban nagyon sok mindent meg tudunk valósítani ebből.

Miért választottad csapatunkat az idei nyáron?
Ha őszinte akarok lenni, akkor ez volt a legjobb opcióm, hogy ide jöjjek. Az ügynökömmel is nagyon sokat beszéltem erről az ajánlatról, ő is azt mondta, hogy ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy fejlesszem a játékomat. Emellett volt pár játékos, aki korábban a magyar bajnokságban játszott, mindenki azt mondta, hogy ez egy nagyon jó lehetőség lesz a fejlődésre.

Miket hallottál korábban a magyar bajnokságról?
Ha jól tudom, akkor a magyar bajnokság színvonala nagyon hasonlít a lengyel pontvadászat színvonalához. Itt is erős csapatok vannak, egyre kiegyensúlyozottabb a liga és sok jó külföldi játékos érkezik ide évről-évre. Ezért is fontos számomra, hogy egy, a lengyelhez hasonló szintű bajnokságban tudjak tovább fejlődni.

Mit hallottál a Zalakerámia ZTE KK csapatáról?
Ahogy tudom, hogy  az elmúlt pár év kevésbé volt sikeres a csapat életében, ami nem hangzik túl jól, de azért érkeztem ide, hogy a csapattársaimmal ezt megváltoztassuk. Úgyhogy már nagyon várom, hogy elkezdődjön a bajnokság, amit szerintem valamennyi csapattársam nevében mondhatok. Megpróbálunk minél jobb eredményt elérni, de ami biztos, hogy még rengeteg és főleg kemény munka vár ránk, ha igazán sikeresek akarunk lenni.

A nyár általában a pihenés évszaka. Számodra hogy telt az idei nyár?
Ahogy hazaértem Lengyelországból, talán egy hét pihenőt tartottam, ezt követően pedig heti öt hat alkalommal  folytattam az edzést a testvéremmel. Labdás és labda nélküli kondicionális edzéseket végeztünk, hiszen szinten akartuk magunkat tartani ahhoz, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk meg új csapatunkhoz. Néha tartottunk pár pihenőnapot, mert ez is nagyon fontos, de szinte végig dolgoztuk azt az időszakot, amíg nem csatlakoztunk új csapatainkhoz. A bátyám, Travis Trice a spanyol ACB ligás UCAM Murcia játékosa lett. 

Az idei nyáron egy tornán is szerepeltél. Mesélnél erről nekünk pár dolgot?
A Pro-am nevezetű tornán szerepeltem, ami egy nagyon nívós tornának számít
nálunk Ohióban. Ezt sikerült megnyernünk csapatunkkal, ami azért is nagy szó, mert amikor a bátyámmal csatlakoztunk a csapathoz, akkor már csak öt  forduló volt hátra a bajnokságból, amelyek közül mindet meg kellett nyernünk ahhoz, hogy bekerüljünk a rájátszásba.

Mivel töltöd szívesen a szabadidődet, amikor nincs edzés vagy mérkőzés?
Sokat szoktam nyújtani, hiszen ez egyik kulcs ahhoz, hogy vigyázni tudjunk a testünkre és a sérülések elkerüljenek bennünket. Szeretek pihenni, szeretek Xbox-ozni a testvéremmel, hiszen amíg nem látjuk egymást, addig ígyversenyzünk és küzdünk meg egymással. Ezen kívül sokat szoktam Netflixezni.

Kommunikáció szakon végeztél az egyetemen. Milyen céljaid vannak ezzel kapcsolatban a karriered utáni időszakra?
Ha befejeztem a karrieremet, akkor szeretnék sportelemző, vagy kommentátor lenni. Szeretek kamera előtt szerepelni és az is nagyon érdekel, hogy milyen folyamatok zajlanak kamerán kívül a háttérben. Emellett szeretnék a későbbiekben egy saját vlog csatornát indítani. Rengeteg ötletem van ezzel kapcsolatban.

3 hete csatlakoztál hozzánk. Melyek voltak az első benyomásaid a csapatról és a városról?
Én úgy látom, hogy egy nagyon jó csapatba kerültem. Sokat beszélgetünk egymással a pályán és azon kívül is. Edzéseken is sokat szoktunk segíteni egymásnak, ha épp kevésbé megy valami. Az edzői stábhoz is bármilyen kérdéssel fordulhatunk. Mindez  remek  alapot jelenthet ahhoz, hogy végre egy jó csapatunk lehessen. A város is tetszik, hiszen mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet a kosárlabda mellett.

Milyen elvárásaid vannak egyénileg és csapatszinten a következő szezonnal kapcsolatban?
Ami a legfontosabb, hogy szeretnék minél több győzelmet aratni a csapattal és egy sikeres szezont futni. Ez lesz idén a fő célom és boldog lennék, ha sikerülne bejutnunk a rájátszásba. Egyénileg szeretnék mindent kihozni magamból, ami bennem van. Nagyon örülnék neki, ha a bajnokság legjobb irányítói közé tudnék tartozni.

2022. szeptember 8. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás