Donaldson örül, hogy egy ilyen nagymúltú csapatban játszhat

Hétfőn már a csapattal edzett Donovan Donaldson; csapatunk új, 24 éves, 185 centiméter magas, 2-1-es poszton bevethető amerikai játékosa. Délelőtt Heinrich Róbert megbízott vezetőedző segítségével 5 figurával ismerkedett meg, majd a délutáni edzésen már élesben is gyakorolhatta ezt a társakkal. Először első benyomásairól ejtettünk vele néhány szót. 

- Nagyon tetszettek az edzések, könnyen megtaláltam a közös hangot a csapat tagjaival és az edzővel is. A délutáni tréning elején remek volt a sok nyújtás, – Adrovicz Béla erőnléti edző tett arról, hogy a fáradt izmok újra megfelelő állapotba kerüljenek – és jók voltak az azt követő mozgáskoordinációs gyakolatok is, ez sokat segít a mérkőzések utáni regenerációban. Múlt héten két meccset is játszottam 3 napon belül, így nagyon tudtam értékelni ezt a fél órás blokkot, amit a többiek is élveztek. 


 

Pörgős, közel egyórás labdás edzés következett ezután, ahol Heinrich Róbert és a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy Don minél előbb elsajátítsa a legfontosabb játékokat. Megbízott vezetőedzőnk nem csupán nagy türelemmel, de remek pedagógusként humorral is reagált az egyes helyzetekre, segítve Don beilleszkedését. Kettes és egyes poszton is kalkulál vele a szakvezetés, remélhetőleg egerszegi színekben is stabil játékot tud majd nyújtani. 


 

Kilenc, jászberényi színekben lejátszott mérkőzése alapján Donaldson pontátlag-kategóriában vezeti a bajnokság ranglistáját: 21,22 pont fűződik nevéhez meccsenként, többek között 46%-os triplamutatójának is köszönhetően. Bár a ZTE-ben nyilván kicsit más lesz a csapatban betöltött szerepe, mindenképp erősítést jelent támadószekciónk számára. 

 


 
 

- Előny, hogy szombat este már élőben láttam játszani a fiúkat, így kicsit megismerkedtem a játékstílussal. Mindenki barátságosan fogadott az öltözőben, sok a fiatal, és két honfitársam is a csapat tagja, így biztosan nem lesz gond a beilleszkedéssel. Igyekszem majd gyorsan tanulni, hogy minél hatékonyabban segíthessem a ZTE-t. Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagymúltú klub játékosa lehetek profi karrierem második szezonjában. 

 


 

Az edzést követően Don és egyetemista barátnője megismerkedhetett az ünnepi fényekkel feldíszített városközponttal is; mind az élő betlehem, mind pedig a Dísz tér és környéke elnyerte tetszésüket. A szökőkút külön is felkeltette Don figyelmét, különösen azután, hogy megtudta, milyen jelentőséggel bír Egerszeg sportéletében.  A város karácsonyfájától üdvözölte is szurkolóinkat – néhányukkal a szombat esti győzelmet követően rövid időre már találkozott is – s elmondta, hogy nagyon örül, hogy Egerszegre igazolt és szeretné minél több találkozón győzelemhez segíteni a csapatot. 

 

 

Új igazolásunk egyes számú mezben lép majd pályára Székesfehérváron, az Alba ellen, szerdán 17 órától. 

cikk/fotó: Bálizs Zsuzsa

2020. december 22. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás