Donaldson utolsó másodperces kosara döntött

A playout negyedik mérkőzésén Jászberényben szerepelt csapatunk. A találkozó egy órával később kezdődött, mivel a csapatbuszunk egy közúti baleset miatt kialakult torlódás miatt, csak késve ért oda a Berényi Sportcsarnokba. 

Jászberényi KSE- Zalakerámia ZTE KK 90-91 (21-18, 21-23, 27-18, 21-32)
Jászberény, JV: Tóth C., Söjtöry T., Balogh Gy.

Jászberényi KSE: Garett 14/6, Coleman 30/3, Brbaklic 9/3, Czirbus 15/3, Primorac 20/15, csere: Ruják, Filipovic 2, Füzi. edző: Patai Benjámin

Zalakerámia ZTE KK: Donaldson 32/9, Simon, Bonifert 14/6, Vuko 14, Szabó 24/12, csere: Polster 3/3, Völgyi 4, Antoni, edző: Heinrich Róbert

Mindkét vezetőedző szűk rotációval gazdálkodhatott, hiszen sok volt a hiányzó a csapatokban. A mérkőzés napján derült ki, hogy a sérült Gleen mellett Wiggs sem játszhat, mivel pozitív koronavírus tesztet produkált. A kezdőben így a sérülésből visszatérő Simon Kristóf kapott helyet. 

Másfél perc elteltével Donaldson szerezte a találkozó első kosarát, egy triplát, majd hamarosan egy  közelivel is megtoldotta pontjait (0-5).  A 3. percre fordított a házigazda, de csak egy pillanatig, mert Szabó egy középtávolival visszavette a vezetést (6-7). A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, míg a 6. percben 13-11-es hazai előnynél Bonifert egyenlített, majd Donaldson közelijével kerültünk előnybe. Coleman egyenlített, Szabó pedig egy távolit dobott (15-18). A negyed hajrája a Jászberényé volt (21-18). 

Kettő hárompontossal nyitotta a második negyedet a JKSE és kilenc ponttal elhúztak (27-18). Rendesen beragadtunk és Coleman 2+1-vel már tízenkét pontos előnyben volt a hazai csapat (30-18). Vuko törte meg az első negyed vége óta tartó gólcsendünket, majd Völgyi is beletett egy duplát a közösbe (30-22). Szokatlan összeállításban játszottunk, de kezdett összeállni a védekezésünk és Völgyi újabb közelijével négy pontra visszajöttünk (30-26). Coleman szinte egyedül tartotta pontjaival a hazaiakat. A negyed felénél Szabó kettő, Polster egy távolit szerzett és már csak egy pont volt a JKSE javára (36-35). A 17. percben Szabó büntetőivel fordítottunk, de gyorsan jött egy Primorac tripla és egy Filipovic közeli és újra a házigazda vezetett (41-37). A hajrában mindent megtettünk, hogy fordítsunk, de egy Primorac büntető jelentette a különbséget a csapatok között (42-41). 

A nagyszünet után Vuko egyenlített, majd Czirbus távolija után egy újabb közelit szerzett (46-45). Nem hagytuk, hogy ellépjen a JKSE és a 24. percben Bonifert hármasával fordítottunk (48-50). Hazai időkérés után nálunk volt a lélektani előny, a JKSE pedig mögöttünk volt. A negyed felénél Simon sportszerűtlen hibát harcolt ki, de nem sikerült pontra váltani a lehetőséget. Ellenben kaptunk kettő távolit (60-56). A 27. percben Szabó sem akart adós maradni egy triplával, de Brbaklic egy duplával tartotta a hazai előnyt (62-59). Nagy rohanás vette kezdetét, amiből a hazaiak jöttek ki jobban és tízpontos előnyt szereztek (69-59).  

A záró negyedet Donaldson ziccere nyitotta egy labdaszerzést követően, de sajnos Garett két villanással visszaállította az eredményt. A hazaiak jó ritmusban játszottak és Coleman hárompontosa után időt kellett kérnünk (76-63). A rövid szünet után Donaldson triplájával nyitottunk, majd Coleman közelije után Donaldson keze újra elsült távolról (78-69). A Jászberény jól gazdálkodott az előnyével és nem engedett túl közel minket. A 38. percben Donaldson közelijével és Bonifert távolijával hat pontra feljöttünk, de Coleman azonnal válaszolt egy duplával (88-80). Időkérésünket követően megnyomtuk a hátralévő kettő percet. Egész pályára kijöttünk és ez megzavarta a hazaiakat. Szabó és Bonifert duplájával négy pontra zárkóztunk (88-84). Czirbus ziccere után Donaldson szerzett közelit faulttal együtt, majd labdát szereztünk és Vuko pöcizte vissza Antoni kimaradt dobását (90-89). A JKSE időt kért, de nem tudta bedobni a labdát, így maradt esélyünk a fordításra. Donaldson vállalta magára a dobást és az utolsó másodpercben eldöntötte a mérkőzést (90-91). 

A csapat hatalmasat küzdött és a végjátékban tízpontos hátrányból felállva bravúros győzelmet szerzett. 

2021. április 21. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás