Egy negyed, egy ilyen rangadón nagyon kevés

Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltuk szerdán este Szombathelyen. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámai ZTE KK 74-55 (14-21, 26-8, 21-8, 13-18)
Savaria Aréna, Jv: Cziffra, Frányó, Balog.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 7/3, Perl 5, Filipovity 16/9, Krivacevic 3/3, Reddic 12, csere: Benke 3, Lake 6, Hooker 9, Washington 11/6, Bíró 2. edző: Gasper Okorn

Zalakerámia ZTE KK: Johnson 7/3, Doktor-, Williams 6, Djuric 16/9, Agafonov 9, csere: Simon 3, Szabó 4, Bagó 5, Gulyás 5, Farkas-, edző: Bencze Tamás

Ubilla Kaposváron összeszedett combsérülése nem jött rendbe, így helyette Doktor Péter kapott bizalmat kezdőként Bencze Tamástól.
Filipovity egy triplával nyitott, Djuric meg gyorsan válaszolt (3-3). Jó ritmusban kezdtünk és Agafonov pontjaival és Djuric újabb triplájával a 3. perc közepén hét ponttal vezettünk (3-10). A negyed feléhez érve Johnson is elsüllyesztett egy triplát, majd Krivacevic is beköszönt eggyel (9-13). Doktor két fault után gyorsan a padra kényszerült, helyére Simon érkezett. A 6. percben Williams közelijére Reddic válaszolt (11-15). Jól védekeztünk és a hazaiak nehezen találták a ritmust. A 8. percben Gulyás duplájával tartottuk a távolságot a vasiaktól. Nagyon pontatlanul játszott a Falco, amit sikerült kihasználnunk és Johnson büntetőjével, majd Bagó remek centergóljával, hét ponttal megnyertük az első negyedet (14-21). 

A második negyed elején néhány kimaradt dobás után Djuric már a harmadik tripláját dobta (14-24). Gyorsan válaszolt a Falco Washington révén. A 12. perc elején Gulyás büntetőivel tartottuk előnyünk (17-25). Djuric nagyon elemében volt egy újabb duplát hintett (17-27). A folytatásban megtorpant a támadójátékunk és a hazaiak ezt kihasználva 9-0-át rohant (26-27). A negyed felénél Williams törte nem a gólcsendünket, de nem sikerült kilábalnunk ezzel a kosárral a hullámvölgyből és a 17. percben Váradi büntetőivel és Reddic közelijével fordított a Falco (30-29). Az időkérés sem hozott változást és védekezésben és támadásban is elkapta a ritmust a házigazda és tíz pontos hátrányból, majdnem ugyanennyi előnyt csináltak (37-29). Az utolsó percben Filipovity triplájával növelte a különbséget a címvédő (40-29). 

A nagyszünet után sem változott a játék képe. Négy perc alatt mindössze kettő pontot tudtunk szerezni, míg a hazaiak Filipovity és Reddic révén kilencet (49-31). Jött is az időkérés Benze Tamástól, de sajnos nem tudtunk elmozdulni a holtpontról. Reddic zsákolásával és Benke büntetőjével és Washington közelijével robogott tovább a Falco (54-31). Nekünk még a büntetődobások sem mentek. A 27. percben Washington hármasával tovább nőtt a szakadék (57-31). Bagó büntetője és közelije jelentett némi elmozdulást, de nagyjából az történt a parketten, amit a házigazda akart (61-37)

A záró negyed elején Gulyás és Djuric pontjaival próbáltunk faragni a hátrányunkból, de a Falco erőlködés nélkül tartotta a húsz pontos távolságot (67-47). Némi kosárcsend után Perl büntetőivel és Váradi hármasával mozdult el a házigazda (72-47). A 35. percben Williams zsákolásában a mérkőzés egész feszültsége benne volt. Szabó is megharcolt egy közeliért, de a védekezésünk továbbra is nagyon rosszul működött. Az utolsó két perc már csak formaság volt. Szabó még szerzett egy közelit, amivel a negyedet megnyertük és húsz ponton belülre jöttünk. 

Az első negyedet leszámítva a címvédő elképzelése szerint alakult a mérkőzés. Sajnos csak egy ideig tudtunk egyenrangú ellenfelei lenni a Falco-nak. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. október 9. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás