Egy nehéz sorozat első állomása Kaposvár

Hosszú szünet után folytatódik az alapszakasz, melyből mindössze hat forduló van hátra. Ma este Kaposváron lép pályára csapatunk, ahol szeretnénk meglepetést okozni. Ez a Kaposvár nem az, akikkel hazai pályán találkoztunk, igaz a keretünkben is volt azóta változás.

A szünetben a fizikai felkészülés mellett a támadójátékunk csiszolásán is dolgoztunk. A fiúk jó munkát végeztek és úgy gondolom készen állunk az előttünk álló nehéz sorozatra – tájékoztatott Bencze Tamás. 

A célunk a felsőház elérése, amihez maximális teljesítmény kell a csapattól. Az első lépcsőfok a ma esti mérkőzés, ami nem ígérkezik könnyű csatának. Stabilan kell játszanunk, hogy győztesen hagyhassuk el a parkettet. 

Benke Szilárd Kaposváron is győzelmet vár. Csapatunk 22 éves, kaposvári születésű bedobója másodszor látogat szülővárosába vendégként, ZTE-színekben. Tavaly nőnapkor minden összejött a ZTE-nek, "Szili" pedig 16 ponttal, hét lepattanóval és négy gólpasszal járult hozzá a somogyiak legyőzéséhez. Kaposváron tehát tavaly ilyenkor "feltámadt a szél", s hathatós szurkolói támogatással egészen az alapszakasz 5. helyéig repítette az együttest. Régi ismerőst is köszönthet a közel száz fős vendég-szurkolótábor - a KKK hírei szerint ennyi belépő fogyott el Egerszegen, - hiszen a hazai csapatban, 15-ös mezben egykori bajnokcsapatunk tagja, Baki Gergely pattogtat. Benke Szilárdtól megtudhatják, hogy érezte magát a válogatottban, ki volt a szobatársa, de kiderül az is, kik azok a "Bicskások". 

A mérkőzés 18 órakor kezdődik,  akik nem tudnak eljönni Kaposvárra, azoknak a Zalasport.hu online közvetítését ajánljuk. 

Videó/kép: Bálizs Zsuzsa 

2018. március 7. Zalakerámia ZTE KK /Bálizs Zsuzsa, Jóna István 

Megosztás