Egyenlített a DEAC, szerdán jöhet az ötödik összecsapás

Nem szeretünk Debrecenbe utazni, ez a hétfő esti negyeddöntőn újfent bizonyosságot nyert. A negyedik mérkőzésen hasonlóan rosszul játszottunk, mint az előző debreceni meccsen. A második félidőben viszont fordítottunk és többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, végül hosszabbításban a hazaiak nyertek, így jöhet a döntő összecsapás szerdán Zalaegerszegen. 

DEAC-Zalakerámia ZTE KK 83-79 hu (19-8, 19-20, 13-29, 21-15, 11-7)
Debrecen, Jv: Czifra, dr. Mészáros, Goda

DEAC: Edwin 24/3, Neuwirth 5/3, Drenovac 26/6, Williamson 8/3, Buljevic 5/3, csere: Tadic, Mócsán 7, Hőgye, Garamvölgyi 8/6. edző: Andjelko Mandic

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 17/9, Szalay, Paige 17/9, Ikpe 2, Tóth 4, csere: Ostojic 9, Ona Embo 16/12, Keller 8, Németh 6, Csátaljay. edző: Matthias Zollner

Villámrajtot vett a DEAC a találkozó elején és 3. perc elteltével 8-0-ra vezettek. Tóth Ádám szerezte az első pontjainkat, de sorban jöttek a hazai kosarak és Neuwirth hármasával már tíz ponttal vezetett a Debrecen (14-4). Nem akart összeállni a játékunk és ezt a hazaiak kihasználták és magabiztosan vezettek (19-8). Buljevic hármasával 22-8-ra vezetett a DEAC, amikor úgy tűnt sikerült átlépni az árnyékunkat és elkezdtünk zárkózni. Paige és Keller kosaraival elindultunk felfelé, a Drenovac irányította hazaiak nem engedték túl közel csapatunkat(25-17). A negyed második felében újra közelebb zárkóztunk, de a félidő hajrájában megint a Debrecen akarata érvényesült és tíz ponttal jártak előttünk (38-28).

A nagyszünet után tartotta megszerzett előnyét a házigazda. A 23. percben Paige kapta el a fonalat és fokozatosan eltüntettük a különbséget. A negyed feléné Ona Embo tripláival kiegyenlítettünk, majd duplájával átvettük a vezetést (46-48). Megtorpant a Debrecen lendülete és kiegyenlítődött a játék. A játékrész utolsó két percében állva hagytuk ellenfelünket és hatpontos előnnyel vághattunk bele a negyedik negyedbe (51-57). Ona Embo hármasával kezdtünk (51-60), majd Edwin és Garamvölgyi hozta vissza a meccsbe a Debrecent (58-60). A negyed feléig tartottuk az előnyünk, ekkor Drenovac egy közelivel fordított (63-62). Három perc volt hátra, amikor Hicks szerzett sorozatban öt pontot és három ponttal mi vezettünk (67-70). Keller kosarával még vezettünk a hajrában, de Garamvölgyi egálra és hosszabbításra mentette a mérkőzést (72-72). 

A ráadás elején felváltva vezettek a csapatok, de egyik sem tudott tartós előnyt kiharcolni (75-75). A játékrész felénél Ostojic büntetőivel kerültünk előnybe (75-77). Mócsán csúnyán mellé dobta a távolit, majd Hicks vesztett labdát, majd faultolt, de Williamson csak egy büntetőt értékesített (76-77). Egy perccel a hosszabbítás vége előtt újfent nem sikerült kosarat szereznünk. Drenovac kosarával fordított a DEAC, majd Tóth ellen támadóhibát fújtak. Ikpe odaütött Mócsánnak, amit videózás után sportszerútlennek ítéltek a játékvezetők. Mócsán egy büntetőt dobott be, majd újra odaütöttünk, amikor már mindkét büntetője a gyűrűben landolt (81-77). Időkérésünk után 11 másodpercünk maradt, amikor Ostojic gyors közelijével zárkóztunk, majd a Edwin lökdösődött az alapbedobásnál, amely esetet hosszasan vizsgáltak a sporik és nem fújtak hibát, így jöhettek a hazaiak (81-79).  Mócsánnak ismét odaütöttünk, aki nem hibázott büntetőt, így nagy csatában kiegyenlített a DEAC (83-79). 

Szerdán újra megmérkőznek a csapatok, hogy eldöntsék ki jut az elődöntőbe. Az ötödik összecsapás 17:30-kor kezdődik és az M4 élőben közvetíti. 

2024. április 22. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás