Együtt megint sikerülhet: elkel majd a segítség Sopronban is!

Kaposváron, csapatunk legutóbbi mérkőzésén megszakadt a győzelmi sorozatunk, így hat sikerrel megvívott csata után vereséggel zárt együttesünk. Volt esély nyerni, de ehhez jobban kellett volna védekezni és támadni.  

A bajnoki sorozat folytatódik, amikor szombaton (17.00) a Sopron KC vendégei leszünk. Egy olyan csapaté, amely a legutóbbi négy találkozóját elvesztette, az előző  játéknapon Oroszlányban szenvedett vereséget Kostas Flevarakis legénysége. Az SKC célja a rájátszásba kerülés, amire minden esélye megvan, ám ehhez győzelmek kellenek és ebben a helyzetben nem lehet kérdés: szombaton egy nagyon elszánt csapattal állunk majd szemben.

A hűség városának együttese jelenleg a hatodik a tabellán és két sikerrel gyűjtött eddig kevesebbet, mint csapatunk. A 19. forduló előtt tabellára pillantva a Zalakerámia ZTE KK neve a harmadik helyen található, ami mindenképpen biztató. A kaposvári vereségen túl kell lépni és erről beszélt Sebastjan Krasovec vezetőedzőnk is az újabb összecsapást megelőzően.

  - Nem jó érzés egy vereség után lenni, de a dolgokon már nem tudunk változtatni - kezdte ezzel esélylatolgatását csapatunk szakvezetője. - Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, azonban ez nem mindig jön össze, hiszen egy bajnoki sorozat hosszú, amiben vannak jobb és rosszabb periódusok, illetve hullámvölgyek. Van, amikor nem jön össze a siker. A Sopron nagyon erős csapat, minden posztot lefednek, a fiatal-szabálynak megfelelő jó játékosai is vannak, nehéz őket legyőzni. Sokkal jobban kell védekeznünk, és igazi csapatként kell játszanunk támadásainkban, ugyanúgy, mint korábban, amikor jöttek a sikerek. Ez lehet a kulcs most is ahhoz, hogy esélyünk legyen nyerni.  

Németh Ákos elkezdte az edzéseket, régóta sérült játékosunk pályára küldése attól függ, hogy a mérkőzés napjáig milyen formába lendül, hiszen nagyon sokat hagyott ki december közepe óta.  

Csapatunkat most is sokan tervezik elkísérni Sopronba, ahogy korábban jeleztük: a vendégjegyek egységes, 2000 forintos áron a találkozó előtt a helyszínen válthatók meg. Reméljük, hogy drukkereink lelátóról érkező segítsége szombaton is lendületet ad majd csapatunknak.  

Hajrá Zete, Sopronban is! 

2023. február 3. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás