Elhunyt Magyar András

Ismét gyászol a magyar kosárlabda társadalom és benne a zalaegerszegi kosárlabda közösség is. Hosszan tartó, súlyos betegség után, 73 éves korában elhunyt Magyar András kosárlabdázó, edző, klubunk egykori kiváló játékosa.  

Magyar András tagja volt annak a csapatnak, amelyik 1978-ban megnyerte az NB II-es bajnokságot, s 45 évvel ezelőtt, 1979. január 13-án mutatkozott be az NB I-ben. Magyar András az egykori Zalaegerszegi Építőkhöz igazolva érkezett a Zalaegerszegre, majd a fúzió után lett a ZTE játékosa. Nagyszerű megoldásaival sokszor ragadtatta tapsra a közönséget. Játszott többek között Kaposvárott és Oroszlányban is, majd edző lett. Kaposváron dolgozott, majd történelmi sikert elérve az 1992-93-as évadban bajnoki címig vezette a soproni GySEV női együttesét.

Később ő lett a győri női kosárlabdacsapat első szakvezetője, az utóbbi években pedig, betegségéig a Sopron Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatát vezette több ízben is bajnoki címig, valamint Magyar Kupa győzelemig. Emellett a kerekesszékes szakág szövetségi kapitánya lett.

Őszinte részvétünk!

2024. január 19. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás