Első légiósunk, D’Mitrik Trice a lengyel bajnoktól érkezik

A magyar játékosok leigazolásával párhuzamosan klubunk menedzsmentje és szakmai stábja a külföldi kosárlabdázók kiválasztásán is dolgozik. Ennek eredményeként az irányító posztra D’Mitrik Trice személyében találtuk meg klubunk első új légiósát a következő szezonra.

A 26 éves, 183 cm magas amerikai irányító az NCAA 1. divíziójában szereplő Wincosin Badgers Egyetem csapatában eltöltött időszak után a 2021/22-es szezonban a francia első ligás Fos-Provence csapatában kezdte európai karrierjét, ahol öt mérkőzésen lépett pályára. Ezt követően február elején a WKS Slask Wroclaw együtteséhez igazolt. A zöld-fehér klub színeiben a lengyel bajnokságban 20 mérkőzésen lépett pályára, ez alatt 14,5 perc játékidő alatt 5,7 pontot, 2,1 asszisztot és 1,2 lepattanót átlagolt. Csapatával bejutott a rájátszásba is, amelyben az 5. helyről indulva a szezon végén bajnoki címet ünnepelt. 

D’Mitrik Trice a Wroclaw együttesében öt Eurocup-mérkőzésen is pályára léphetett, ahol a legjobban sikerült találkozója a spanyol Juventut Badalona elleni volt, amikor 35 perc játékidő alatt 22 pontot és 6 asszisztot ért el. 

Új játékosunkról Sebastjan Krasovec vezetőedzőnk így nyilatkozott honlapunknak:

“D’Mitrik tavaly nagyon magas szinten kezdte európai karrierjét, ahol a Wroclaw gárdájával a Eurocup mérkőzéseken is pályára lépett, valamint lengyel bajnoki címet is szerzett csapatával. Képzett és tehetséges játékos, aki készen áll arra, hogy egy nagyon fontos szerepet töltsön be kék-fehér csapatunk színeiben az előttünk álló szezonban."

2022. június 21. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás