Esélyünk sem volt Körmenden

A körmendi sportcsarnokban egy tűt sem lehetet ledobni, hiszen a szurkolók megtöltötték a termet. A hangulat ezúttal is fergeteges volt és a Körmend játéka is, akik semmit nem bíztak a véletlenre és már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. 

Egis Körmend- Zalakerámia ZTE KK 104-56 (35-13, 30-19, 17-15, 22-9)
Körmend, Jv: Praksch, Nagy, Frányó

Egis Körmend: Chambers 13/3, Mitchell 10/3, Ferencz 5/3, Adams 12/6, Omenaka 14. csere: Cakarun 14, Kiss 10/6, Herczeg, Takács 10/3, Doktor, Durázi 8, Edwards 8. edző: Kocsis Tamás 

Zalakerámia ZTE KK: Trice 5, O’Reilly 8/3, Polster 5/3, Zsiros, Ostojic 8. csere: Szalay 2, Simó 3, Németh 7, Rakicevic 10/3, Keller 6, Csuti 2. edző: Sebastjan Krasovec

Kipontozódott: Csuti 22’, Keller 35’

A hazaiaknál visszatért a sérülésből Chambers és olyan ritmust diktáltak az első percekben, amit nem tudtunk levédeni. A 2. perc elején 9-0-nál időt kért Sebastjan Krasovec, de igazán semmi sem változott. A Körmend elképesztő hatékonysággal célzott és megérdemelten vezetett. A 4. perc elején Ostojic szerezte az első pontjainkat (13-2). A folytatásban tovább robogott a vasi csapat és hamar húsz pontra nőtt az előnyük (26-6). Sem védekezésben, sem támadásban nem értünk fel a hazaiakhoz. A negyed végén az első hármasunkat Rakicevic szerezte (35-13). 

A második negyed elején, mintha kifújták volna magukat a csapatok a nagy rohanás után, és két perc alatt mindössze kettő pontot szereztek. Továbbra is a Körmend akarata érvényesült és szinte minden sikerült nekik, míg játékosaink szó szerint megizzadtak egy-egy kosárért (45-17). A nagy előny tudatában kiengedett a Körmend, de nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk (54-25). Csapatunkból Ostojic volt a legharcosabb, a palánk alatt próbálta feltörni a Körmend védelmét. A vasiak akadálytalanul szerezték ziccereiket és megérdemelten vezettek a félidőben ( 65-32). 

A nagyszünet után sem változott a játék képe, talán annyiban, hogy a hazaiak dobószázaléka látványosan visszaesett. Csuti két perc elteltével kipontozódott, Ostojicsnak pedig négy hibája volt, így Zsiros és Keller játszott 4-5-ös poszton. A negyed szorosan alakult, a végén Trice utolsó másodpercben szerzett egy távolit, de videózás után időn túlinak ítélték a játékvezetők és nem adták meg (82-47). 

A záró negyedet hasonlóan kezdtük, mint az elsőt. Az első pontunkat a 35. percben szereztük (94-48). Az utolsó három percre Sebastjan Krasovec a fiatalokat is pályára küldte, akik szép megoldásokkal ragadtatták tapsra a csapatunkat végig lelkesen buzdító szurkolókat. A kérdés az volt idén először dob-e 100 pont felett a Körmend? Kiss hármasával és Cakarunk pontjaival át is lépte a száz pontot és magabiztos sikerével kiegyenlítette a párharcot. 

Fotó: Katona Tibor

2023. május 19. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás