Évzáró mérkőzés jön a Tisza-partján

Évzáró mérkőzésére készül csapatunk, ugyanakkor megkezdi a férfi Tippmix NB I. A-csoportos kosárlabda bajnokság  alapszakaszának második körét is szombaton 18 órai kezdettel Szegeden, az SZTE-Szedeák otthonában.     

A bajnokság 14. fordulója következik tehát, és azzal az ellenféllel csap össze együttesünk, amely a bajnoki nyitányon, Egerszegen győzni tudott ellenünk. A Nikola Lazics vezette szegediek eddig egy győzelemmel gyűjtöttek többet a hat sikernél járó Zalakerámia ZTE KK-nál, ráadásul tabellaszomszédok találkoznak. Maga a mezőny nagyon kiegyenlített, csupán az első két helyezett Falco KC és az Alba Fehérvár lépett el a többiektől. A harmadik Szolnok és a 14. helyezett sereghajtó, azaz a Bp. Honvédot is mindössze 4 győzelem választja el egymástól.

Minden győzelemre szükség van és minden vereség számíthat a végelszámolásnál, ezért is fájó a múlt pénteki, éppen a Honvéd ellen elszenvedett hazai vereségünk. Sajnos túl sok hibát követtek el játékosaink a pályán, ami a vereséghez vezetett. Viszont mostantól már előre kell tekinteni.

Lubomir Ruzicka vezetőedzőnk a pénteki mérkőzést követően karácsony másnapján már edzést vezényelt játékosainknak. Aki hazautazott, ők is visszatértek időben, és mindenki már a szegedi mérkőzésre koncentrál. Az SZTE-Szedeák a legutóbbi fordulóban a DEAC-ot győzte le idegenben úgy, hogy Ryan Woolridge nem játszhatott a szegedeieknél. Nálunk legutóbb Tomas Lekunas hiányzott, szombatra pedig kiderül majd, hogy teljes kerettel várhatják-e a mérkőzést a csapatok. 

Az biztos, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, de ugyanez igaz a házigazdára is. Ami biztos, hogy csapatunknak most jönne jól egy idegenbeli bravúr.  

Az összecsapás előtt fiatal játékosunkat Szalay Domonkost kérdeztük:

 

 

2023. december 29. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás