Extra játékkal, parádés győzelmet arattunk Pakson

Nagyon fontos mérkőzés várt a fiúkra Pakson, ahol közvetlen riválisunkkal és tabellaszomszédunkkal találkoztunk. Hazai pályán öttel nyert az Atom, idegenben sikerült a visszavágás, nem is akárhogyan!

Atomerőmű SE – Zalakerámia-ZTE KK 79-95 (24-26, 17-28, 14-23, 24-18)
Paks, jv: Győrffy, Söjtöry, Kovács (Farkas Z.)

Atomerőmű SE: Allen 27/9, Hinds 10/6, Barnies 8/3, Eilingsfeld 7/3, Guinn 13/9. Csere: Ogunyemi 4, Garamvölgyi 4, Medve-, Ruják 4/3, Gulyás 2, Pajor-. edző: Teo Cizmic.

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 14/6, Vaughn 20/15, Benke 12, Szabó 16/6, Radic 14. Csere: Horváth Á. 14/6, Mohácsi 5/3, Kis -, Kovács B. -, edző: Bencze Tamás.

Ismét sokan kísérték el csapatunkat az Atomvárosba, ahol remek atmoszférát teremtettek a szurkolóink. 

Elszántan kezdtük a mérkőzést! Eilingsfeld duplájára Vaughn kétszer is hármassal válaszolt, majd Kinney toldotta meg egy kettessel (2-8). A hazaiak Hinds és Guinn pontjaival zárkóztak és a 4. perc végén kiegyenlítettek (10-10). Allen hármasával már a Paks vezetett, de Benke közelijével visszavettük a vezetést. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 7. percben Vaughn már a harmadik tripláját szerezte. A hajrában Szabó pontjaival léptünk el a hazaiaktól, de Ogunyemi duplája után két pont maradt a negyed végén az előnyünk (24-26). 

Folytattuk a határozott és tudatos játékot és a második negyed elején Horváth Ákos és Radic pontjaival próbáltuk leszakítani a Paksot. Horváth második hármasánál már 11 ponttal vezettünk (27-38). A negyed feléhez közeledve Guinn és Vaughn is betalált kívülről, majd Barnies, Szabó és Allen következett a hárompontos dobólistán (36-44). A félidő hajrájában Kinney rázta meg magát és többször is jókor szedte és tette vissza társai rontott dobáskísérleteit. A negyed végén Benke és Garamvölgyi váltott még egy duplát és így 13 pontos vezetéssel mehettünk pihenőre (41-54). 

A nagyszünet után tovább tartott a lendületünk. Vaughn ötödik hármasát süllyesztette el a paksi gyűrűben, majd Radic duplájával távolodtunk (41-59). Szabó, Horváth és Benke is hozta a pontokat és tartottuk megszerzett előnyünket. A negyed felénél Barnies és Allen pontjaival zárkózott a Paks, de Kinney hárompontosa, majd Szabó és Vaughn pontjai 22 pontra tornázták az előnyünket (55-77). 

A záró negyedben is tovább robogott csapatunk, Kinney és Mohácsi pontjaival már 82 pontnál jártunk a 32. percben (57-82). A hangulatra nem lehetett panasz, hiszen szurkolóink űzték, hajtották csapatunkat! Nem volt megállás! Barnies pontjaira Benke egy duplával, Mohácsi meg egy triplával válaszolt (60-89). A hátralévő időben a fiatalok is lehetőséget kaptak Bencze Tamástól. A hazaiak ezt kihasználva közelebb férkőztek, de a győzelmünk már nem forgott veszélyben. Ami nagyon fontos, hogy sokkal többel nyertünk idegenben, mint amivel a Paks nyert Zalaegerszegen. 

Bencze Tamás: – Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg! Talán a legjobban játszottunk azóta, hogy összeállt ez a csapat. Olyan védekezést mutattunk be, amit eddig csak gyakoroltunk, de most próbáltunk ki először mérkőzésen. Sikerült rákényszerítenünk az akaratunkat a hazaiakra és ez döntőnek bizonyult!

Szép volt fiúk!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2018. január 20. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás