Felemás játékkal, vereség Horvátországban

Az Alpok-Adria Kupa „C” csoportjában a horvát Skrljevo csapatához látogattunk. A közel 350 km-es túrára kitartó szurkolóink is elkísérték csapatunkat, akik hazai pályát varázsoltak buzdításukkal. Az első félidőben jó játékkal még vezettünk, de a harmadik negyedtől, a kintről jól dobó hazaiak behúzták a mérkőzést.

BC Adriaoil Skrljevo – Zalakerámia ZTE KK 83-75 (26-26, 19-20, 22-15, 16-14)
Mavrinci (Cro), Alpok-Adria Cup 1. forduló. Jv: Gordan Terlevic, Dalibor Lenac, Roko Mlin

BC Adriaoil Skrljevo: Barnjak 12/6, Stemberger 11/9, Usic 10, Yacoubou 15/9, Kstanovic 5/3, csere: Sarac-, Kucan 5/3, Williams 15, Kolic -, Krajuna 10. erdő: Damir Rajkovic

Zalakerámia ZTE KK: Doktor 7/3, Thompson 10, Gliebov 10/6, Durázi 8, Agafonov 12, csere: Gulyás 4, Szabó 6, Ware 12, Bagó 4, Papp 2, Kis-, edző: Bencze Tamás

Agafonov szerezte a mérkőzés első kosarát, amire Barnjaktól jött is a válasz egy triplával (3-2). Agafonov büntetői után, egy gyorsindításból kaptunk gólt, majd Durázi és Agafonov volt újra eredményes (8-8). A negyed felénél Agafonov közelijével vezettünk, de Krstanovic egy triplával fordított (13-12). Nehezen tudtuk védeni a hárompontos dobókat, így a 6. percben Stemberger újabb távolijával és közelijével ellépett a hazai csapat (19-12). Nagyon kellett Ware labdaszerzése és ziccere a 7. perc elején, majd irányítónk büntetőivel zárkóztunk. Bencze Tamás jókor kért időt, mert csapatunk lendületben maradt és a hajrára Agafonov és Gulyás pontjaival fordítottunk (21-22). Az utolsó momentum a miénk volt, Ware kimaradt ziccerét Szabó pöckölte a gyűrűbe (26-26). 

A második negyed elején Gliebov keze sült el kétszer is a hárompontos vonalon túlról, amivel egy pillanatra vezettünk, mert Usic közelijével újra a hazaiaknál volt az előny (33-32). A negyed felénél Durázi büntetőivel, majd a folytatásban Bagó és Papp kosaraival tartottuk minimális előnyünket (37-38). A 16. percben csak fiatalokat játszatott Bencze Tamás és ők remekül tartották a lépést a fizikálisan erős horvát csapattal szemben (37-38). Durázi határozott betörésből szerzett két kosarat is és három ponttal vezettünk (39-42). A negyed végén Ware büntetőivel tartottuk előnyünket, de Williams egyéni akciójával egy pontra csökkentette a Skrljevo hátrányát (45-46). 

Usic duplájára egy labdavesztésből visszaszerzett labdát Doktor Peti varázsolt be a triplavonalon túlról (47-49). A 23. perc elején Kucan egyenlített, majd Szabó egy remek leválásból szerzett újabb kosarat (49-51). Elég volt egy kis kihagyás és Yacoubou a sarokból egy triplát szerzett, majd egy eladott labdából Williams szerzett újabb kosarat faulttal együtt (55-51). Ware villámgyors ziccerével és Agafonov zsákolásával zárkóztunk, de jött Kucan hármasa és öt pontra távolodtak a horvátok (60-55). A 26. percre Williams büntetőivel hét pontra nőtt a hazai előny (62-55). A negyed feléhez közeledve Gliebov törte meg a góltalanságunk, Doktor Peti harcosságának köszönhetően indulásból voltunk eredményesek (62-59). Hazai időkérést követően Yacoubou hintett egy nagyon távolit, amire Ware büntetőkkel felelt. Durázi kétszer is betakarta Barnjakot, de a sporik a másodiknál ez máshogy látták, így sikeres büntetőkkel hat pontos hátránnyal fordulhattunk a záró negyedre (67-61).

A szokásos kezdő ötösünkkel kezdtünk a negyedik negyedben. Gliebov és Barnjak váltott egy-egy kosarat, majd Krajina közelijére Thompson büntetői érkeztek válaszul (71-65). A 33. percben Williams duplájával a legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (73-65). Támadásban pontatlanok voltunk és rendre kosárral büntetett a házigazda. Az időkérésünk után sem változott a helyzet, sőt romlott mivel Yacoubou és Barnjak újabb hármasával már 14 ponttal ment a Skrljevo (79-65). Kellett a rövid taktikai szünet, hogy rendbe tegyük a játékunkat. Az időérés után Szabó szerzett egy közelit, majd Thompson is betalált hosszú idő után. Lendületbe jöttünk és a 37. percben Gliebov duplájával nyolc pontra zárkóztunk (79-71). Williams utolsó másodperces kosarára Thompson válaszolt. Az utolsó percre kanyarodva Doktor szerzett fontos kosarat (81-75). Williams a végén még bevarázsolt egy ziccert a gyűrűnkben, ami az egymás elleni összevetésnél még sokat érhet a horvátoknak. 

2018. október 2. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás