Felfüggesztette a bajnokságot az MKOSZ

Ma délután a szövetség a hunbasket.hu oldalán a következő döntésről tájékoztatta a kosárlabda csapatokat és közösségeit:

"A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Magyarország Kormányának 2020. március 11-én hozott rendeletével összhangban értesítette tagszervezeteit a mérkőzések nézők nélkül történő megszervezésének feltételeiről.
 
Az MKOSZ részére a tagszervezeteinktől mai napon beérkezett írásbeli nyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy a kosárlabda versenyrendszer mérkőzéseinek túlnyomó többsége a kormányrendeletnek megfelelő feltételekkel sem bonyolítható le a sportolók, sportszakemberek védelme, illetve a sportlétesítmények, iskolai tornatermek bezárása okán.
 
Mivel jelen körülmények között értékelhető versenyrendszer nem üzemeltethető, az MKOSZ 2020. március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggeszti!
 
A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ Elnöksége a 2020. március 17-én 13.00-tól tartandó, az NB I. A csoportos sportszervezetek vezetőivel közösen megrendezendő rendkívüli ülésén hozza meg!

Bodnár Péter - MKOSZ főtitkár"

A ZTE Kosárlabda Klub Sportszolgáltató Kft. írásbeli nyilatkozata/álláspontja a következő volt

"• A ZTE Kosárlabda Klub Sportszolgáltató Kft. a következő fordulóra kiírt mérkőzést nem tudja/nem szeretné lejátszani.
• ZTE Kosárlabda Klub Sportszolgáltató Kft. kéri az MKOSZ-t továbbá, hogy a felnőtt és utánpótlás bajnokságokat határozatlan időre azonnali hatállyal függessze fel.
• Ehhez kapcsolódóan a ZTE Kosárlabda Klub Sportszolgáltató Kft. kéri az MKOSZ-t, hogy mérlegelje a 2019/2020-as bajnokság középszakaszának eltörlését, annak érdekében, hogy pozitív változások esetén remélhetőleg az előre kiírt időn belül befejezhető lehessen a bajnokság."

2020. március 13. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás