Fiatal fizioterapeuta csatlakozik csapatunkhoz

Klub

A keret kialakítása lassan a végéhez közeledik, de emellett a szakmai stáb kialakítása is folyamatosan zajlik, így most szeretnénk bemutatni a csapat új fizioterapeutáját, Bokor Laurát. Laurától nem áll messze a sport, hiszen fiatal kora ellenére első osztályú tapasztalattal is rendelkezik, igaz nem kosárlabdában.

- Tizennégy éves koromig kézilabdáztam, aztán röplabdára váltottam, azt pedig tíz évig csináltam. Igazából két éve hagytam abba az aktív sportolást, mivel nehezen volt összeegyeztethető a tanulmányaimmal. Volt szerencsém a legmagasabb szintig (a röplabda Extraligáig) eljutni , ami nagy élmény volt - kezdte a bemutatkozást Laura. 

Profi pályafutásod befejeztével egyidőben Zalaegerszegen, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában tanultál.  
- Gyógytornász-fizioterapeutaként végeztem. Nem könnyű az iskola, de aki elvégzi ezt a szakot, egészen biztosan talál az igényeinek megfelelő munkahelyet, biztosan el tud helyezkedni, hiszen úgy gondolom, hogy egy kifejezetten jó szakma, hivatás lesz a kezünkben. Szerettem volna maximálisan a tanulásra koncentrálni és ez a sporttal ez összeegyeztethetetlen volt. Ugyanakkor szerettem volna a sport közelében maradni, az embereken segíteni, ezért választottam ezt a pályát. 

Hogy fogadtad egy ilyen nagymúltú klub megkeresését?
- Nagyon örültem neki, igazából nagyon jól esett, hogy rám gondoltak. Nyilván van bennem félelem, mert szerintem egyébként mindenkiben van, aki valami újba kezd vagy akár pályakezdő, úgyhogy bennem is. Nagy izgalommal várom közös munkát, hogy ebben a közegben dolgozhassak, mert végül is ez volt az álmom. Biztos, hogy nem lesz egyszerű, de szeretem a kihívásokat, biztos lesz segítségem is, úgyhogy remélem, hogy majd minden pozitívan alakul és megfelelek az elvárásoknak.

Mi lesz fizioterapeutaként a feladatod a csapat mellett? 
- Egyre több klubnál igényt tartanak a fizioterapeutákra, amire szerintem szükség is van. Elsősorban a prevenció lenne a feladatom, hogy ne alakuljanak ki a sérülések, vagy ne legyenek egy játékosnak problémái, illetve, hogyha van valamilyen blokk az adott mozgásláncban, ami miatt nem tudja úgy végezni a feladatát a sportoló, akkor azt is ki lehet küszöbölni, hogy ezáltal jobb teljesítményt tudjon nyújtani és még sikeresebb legyen. Ha megtörténik a probléma, akkor viszont minél hamarabb, de nyilván nem sietve próbáljuk visszaállítani a sportba, a mindennapos edzésekhez, valamint a meccsekre. Ez mindenképpen nagy felelősség.

Bokor Laura kedvese a ZTE FC kapusa, Gyurján Márton, így egyből adta magát a kérdés, hogy a focimeccseket vagy a kosármeccseket fogja sűrűbben látogatni? 
- Nyilván a munkám az első. Azt hiszem, nem titok, hogy ott is fogok dolgozni az utánpótlás korosztálynál. A hazai meccseken mindenképpen ott leszek, idegenbe pedig majd kiderül, hogy utaznom kell-e a csapattal. 

Mi a célod, mit szeretnél megvalósítani az új munkakörödben? 
- Nyilván szeretnék segíteni és jól végezni a munkámat, hogy elégedettek legyenek velem, ill. természetesen a játékosokkal, stábtagokkal is szeretnék jó viszonyt kialakítani. Szeressenek velem együtt dolgozni, mert az sem utolsó szempont. Emellett nyilván szeretném magamat folyamatosan tanfolyamokkal képezni, a mesterképzést megcsinálni, amit szeptemberben kezdek majd. Célom igazából minél magasabb szinten elvégezni a feladataimat és minél több tudást szerezve még jobban segíteni. 

Bokor Laura augusztus 2-án kezdi meg a munkát klubunknál, ahogy a játékosok is. 

Sok sikert a csapatnál Laura! 

2021. július 24. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás