Fiatalajink vereséggel folytatták

A szombati ASE elleni U20-as mérkőzés után másnap a csapat zömét adó U18-as játékosok, kiegészülve a többiekkel Debrecenbe utaztak a junior bajnokság folytatására. A házigazda DEAC Akadémia gárdája szintén győzelemmel kezdte a bajnokságot, de mindenképpen meg szerettük volna nehezíteni a hajdúságiak dolgát.

DEAC Akadémia/A - Zalakerámia ZTE KK/A 81 – 58 (19-15, 28-16, 15-13, 19-14)

Zalakerámia ZTE KK/A: Makkos D. 13, Csuti K.18/9, Takács L. 4, Tóth B. 2, Szalay D. 11, Gerencsér B. 7, Szűcs V. 2, Bihari B., Koller B. 2, Böcskei B. -, Komády M. -, edző: Bödör Ferenc, Kis Attila

Nem jól indult a mérkőzés, a mieink egy kicsit még a buszon maradtak, így 7-0-val indított az ellenfél. Kicsit összeszedettebb lett a játékunk, 10-10-nél utolértük a DEAC-ot, azonban a vezetést nem sikerült átvenni. Néhány pontos debreceni előnnyel zárult az első negyed és fault gondjaink is voltak, ezért a második negyedet zónavédekezéssel kezdtük. Sikerült megzavarni az ellenfelünket, 23-25-nél a vezetést is átvettük. Ekkor érkezett néhány számunkra érthetetlen ítélet, amiket rosszul reagáltunk le, ziccereket hibáztunk, sok labdát adtunk el, ellenfelünk pedig sikeresen dobta át a zónát, amivel a nagyszünetre 16 pontos hátrányba kerültünk.

A második félidőben igyekeztünk dacból is játszani, azonban amikor közelebb kerültünk a DEAC-hoz mindig elkövettünk néhány buta hibát. A védekezésünk közel sem volt olyan, mint a múlt héten a Vasas ellen, kicsit fásulttá vált a társaság. Voltak jó egyéni villanások is, de sajnos a hibákkal nem tudtuk csökkenteni a különbséget, a mérkőzés végére 23 pontosra nőtt a hátrány.

Bödör Ferenc: A körülmények ma nem nekünk dolgoztak, nem voltunk frissek sem, sokszor hoztunk rossz döntést. A második negyedben volt egy jó periódusunk, ami után bizakodtunk, de hamar szertefoszlottak a remények. Szoros mérkőzést szerettünk volna játszani, ez ma így sikerült. 

2021. október 19. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás