Fiataljaink az olimpiai előselejtezőn debütáltak a felnőtt válogatottban

A magyar felnőtt kosárlabda válogatott a lengyelországi Gliwicében olimpiai előselejtező-tornán vesz részt. Válogatottunk a második fordulójában Portugália ellen lépett pályára. Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese a lenyelek ellen elszenvedett 83-81-es vereség után próbált javítani. 

A végig kiélezett találkozón a portugál csapat jó dobóteljesítményének köszönhetően szinte végig irányította a játékot és végül a szoros első három negyed követően a záró játékrészben döntötték el a mérkőzést és nyertek 86-74-re. A találkozó utolsó percében Stojan Ivkovic pályára küldte a fiatalokat is, így klubunk játékosai Csuti Kornél és Csátaljay Péter is túlesett a tűzkeresztségen és tétmérkőzésen először mutatkozhattak be a válogatottban. Kornél egy lepattanót gyűjtött, míg Péternek egy sikertelen kísérlet került a lőlapjára. 

Válogatottunk veresége azt jelenti, hogy a továbbjutás már nem a csapat kezében van, hiszen Bosznia- Hercegovina legyőzése mellett a lengyeleknek is hozni kellene az utolsó csoportmeccsüket. 

Gliwice nem ismeretlen klubunk számára, hiszen a 2018/2019-es Alpok-Adria Kupa negyeddöntőjében a lengyel város csapatával játszottunk. 

Fotó: Fiba.com

2023. augusztus 15. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás