Fiataljaink válogatott meghívója

Klubunk négy utánpótlás korú játékosa kapott meghívást a korosztályos válogatottakba. 

A Váradi Kornél vezette U18-as fiú válogatott a Romániában, Ploiestiben megrendezendő U18-as, B-diviziós Európa-bajnokságra kezdi meg a közvetlen felkészülést. Örömteli módon, a Zalakerámia-ZTE KK-hoz is érkezett meghívó, hiszen a szakvezetés játékosunkat, Csuti Kornélt is beválogatta az Eb-re készülő keretbe.  A felnőtt csapatunkban is már bemutatkozott tehetség a pécsi edzőtáborban kezdi meg a közös munkát válogatott társaival. 

Szintén a felnőtt keretünk tagja Makkos Dávid és Szalay Domonkos, akik az U17-U18-as 3x3-as válogatottban lettek számításba véve. Lekli József vezetőedző mindkét egerszegi fiút meghívta csapatába eddigi teljesítményük alapján. Kettejük közül viszont Szalay Domonkos most nem tud csatlakozni a válogatotthoz,  ugyanis térdében artroszkópos  beavatkozás végeznek el.  Az U17-es korosztály előbb  augusztus elején Szolnokon játszik  Eb-selejtezőt, továbbjutás esetén pedig Athénba utazik  szeptemberben az Eb-re. Az U18-as válogatott a Debrecenben sorra kerülő világbajnokságra (augusztus 20-28.) készül. 

A 2007-ben született fiú kosárlabdázók számára az MKOSZ Kiválasztó-Képző-program keretében edzőtábort szervez a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Székesfehérváron. A Zalakerámia-ZTE KK-ból Török-Papp Benedek is meghívót kapott az országos táborba, amit szerdától tartanak.

2022. június 7. Zalakerámia ZTE KK  

Megosztás