Fiatalokkal is helyt álltunk Kecskeméten

NB1/A

A 9-14. helyért folytatott rájátszás ötödik körében Kecskeméten szerepelt együttesünk. A tétnélküli összecsapáson jól tartottuk magunkat, de a nagyobb rotációval játszó hazaiak végül magabiztosan nyertek. 

Duna Aszfalt Kecskemét- Zalakerámia ZTE KK 83-63 (15-9, 22-20, 26-17, 20-17)
Kecskemét, Jv: Praksch, Nagy, Lengyel

Duna Aszfalt Kecskemét: Wittmann 12/6, Thomas 18/3, Kucsera 2, Jaramaz 16/9, Karahodzic 7, Csere: Fazekas 14, Dramicanin 6, Lukács 4, Ivkovic 2, Tóth 2, Körmendi. Vezetőedző: Váradi Kornél 

Zalakerámia ZTE KK: Simon 12/6, Bonifert 6, Polster 6/6, Szabó 13/3, Vuko 5, Csere: Simó 9/6, Antoni 4/3, Völgyi 6, Csuti, Makkos 2, Büki. Vezetőedző: Heinrich Róbert

A Kecskemét szinte teljes kerettel, külföldiekkel együtt állt ki, míg nálunk Tonko Vuko maradt hírnöknek, az öt légiós közül. Nem volt nagy iram, ennek ellenére a KTE kezdett jobban és 4. percben 8-2-re elléptek. Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, nem összpontosítottak eléggé a játékosok. A negyed feléhez érve Simon távolijával és Szabó közelijével egy pontra feljöttünk (8-7). Álmosan csordogált a játék, mindez a tétnélküliségnek lehetett betudni. A negyed végén a pontosabban játszó Kecskemét vezetett (15-9). Simon Kristóf volt a játékmesterünk, aki már hét pontnál járt a második negyed elején. A hazaiaknál jobban eloszlottak a pontok. Heinrich Róbert előbb Simó Bencét, majd Csuti Kornélt is pályára küldte. A 15. percben már tíz ponttal vezetett a KTE, de Simon és Antoni hármasaival négy pontra feljöttünk (25-21). Következő percek a hazaiaké voltak és újra tíz pontra tornázták az előnyük. A 19. percben Simó egy távolival, első kosarát szerezte az első osztályban. 

A nagyszünet után Polster hármasával csökkent a hátrányunk (37-32), majd a KTE, ahogy többször a találkozón, újra visszaállította a kétszámjegyű különbséget (44-34). Vendég időkérést követően ismét Polster szerzett távolit. Visszaesett sajnos a játékunk és az egyre pontosabban játszó hazaiak a negyed végére közel húszpontos előnyt szereztek (63-46). A záró negyed elején beragadtunk és hamar húsz pont fölé nőtt a különbség (68-46). Öt perc alatt mindössze négy büntetőt szereztünk, míg a házigazda tíz pontot, főleg gyorsindulásból (73-50). Csapatunkban újabb fiatalok, Büki Bence és Makkos Dávid kóstolhatott bele az NBI légkörébe és Simó passzából egy közelivel át is esett a tűzkeresztségen (77-52). A végén a hazai fiatalok is lehetőséget kaptak, Simó Bence pedig egy újabb távolival zárta le a mérkőzést. 

A fiúk becsülettel küzdöttek és sokáig partiban voltunk a Kecskeméttel. Ami örömteli, hogy a fiatalok éltek a lehetőséggel és eredményesen mutatkoztak be az élvonalban. 

2021. április 24. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás