Folyamatosan tudnak fejlődni a fiatalok a kenguru korosztályban

Az utánpótlásban az első korosztály, ahol versenyezhetnek bajnokságban a gyerekek, idén a 2011-2012. évjáratú korosztály adja az U11-es csapatot. Ambrus Péter edző összefoglalója:

A toborzás, kiválasztás szempontjából nagyon érzékenyen érintett minket a Covid-19 járvány, de ezzel nem vagyunk egyedül. Augusztusban elkezdtük a felkészülést 15 fővel heti háromszor. Ez a létszám októberben már elérte a 30 főt és ez a létszám szerencsére megmaradt. A létszám növekedésével minden második héten Horváth Márk edző segíti a munkánkat. Két csoportban hatékonyabban tudunk dolgozni, hiszen a csapat fele, akik alkotják az U11-es csapatot 1-2 éve kosárlabdázik, míg a kezdő csoport pár hónapja kezdte elsajátítani az alapokat.

 Szeptemberben és októberben is részt tudtunk venni Budapesten nemzetközi tornán, ahol letudtuk mérni, milyen tudásszinten vagyunk az ország élcsapataihoz képest. Nagyon sokat segített nekünk ez a pár mérkőzés, hogy meccsrutint szerezzenek a gyerekek. Fontosnak tartom, hogy ebben a korosztályban is többet utazzunk távolabbi csapatokhoz is, hiszen a bajnokságban nagyon kicsi területen játszuk a mérkőzéseinket, mindig ugyanazokkal a csapatokkal 7-8 fordulón keresztül.

Október közepén volt az első fordulónk a Kenguru Kupában, ahol a nyugati-régióban szerepelünk és a B-csoportban kezdtük meg a sorozatot. Nagy különbséggel nyertük mindkét mérkőzésünket. 

Zalakerámia ZTE KK U11 – Zalaegerszegi KTE 122:35
Tapolcai Rakéták – Zalakerámia ZTE KK U11 38:111

A második fordulóban az A-csoportba kerültünk, így a régió legjobb csapataival játszhattunk. A Ricsilla csapatában több játékos is meghaladja a mi játékosaink tudását, ezzel egyenlőre nem tudtunk még mit kezdeni, a második mérkőzésen a Körmend csapatával játszottunk egy szoros mérkőzést, ahol még vesztesen távoztunk.

RICSILLA – Zalakerámia ZTE KK U11  83:49
Zalakerámia ZTE KK U11 – Körmendi Törpördögök  55:63

 A harmadik fordulóban újra a B-csoportban játszottunk az egerszegi lányokkal és a tapolcai fiúkkal.

Zalakerámia ZTE KK U11 – Tapolcai Rakéták 111:36
Zalaegerszegi KTE – Zalakerámia ZTE KK U11 48:119

A negyedik fordulót újra az A-csoportban folytattuk, ahol sikerült közelebb kerülnünk a RICSILLA csapatához, egyre jobb játékot mutattak a fiúk. A második mérkőzésen a Szombathely csapatával játszottunk egy nagyon szoros mérkőzést, végül sikerült 3 ponttal győznünk, így bent maradtunk a legjobbak között.

RICSILLA – Zalakerámia ZTE KK U11 69:53
Zalakerámia ZTE KK U11 – Ifjú Sólymok Szombathely 49:46

A Kenguru Kupa felénél elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel, folyamatosan tudunk fejlődni hétről hétre, célunk az, hogy minél jobb csapatokkal tudjunk jó mérkőzéseket játszani

2022. január 24. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás