Fontos meccseket nyert junior és kadett csapatunk

U18 junior bajnokság. Főtábla, alapszakasz 7. forduló: 

Zalakerámia ZTE KK – Bp. Honvéd/B 80-70 (24-20, 21-25, 14-13, 21-12)
Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok. 

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 25/3, Ruzsics 6, Tóth B. 17/6, Kovács Á. 4, Garai 24. Csere: Tóth M., Szalai K. 2, Tóth Á., Molnár, Völgyi, Jordán 2, Szalai Zs. Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Magabiztosan és lendületesen kezdtünk, gyors indításokból tudtunk könnyű kosarakat szerezni és a mezőnydobásaink is beestek. Annak ellenére, hogy ismét voltak hiányzóink, minden jel arra utalt, hogy az elképzeléseink szerint alakul a mérkőzés. Azonban visszaesett a védekezésünk, gyengén lepattanóztunk és tulajdonképpen az agresszív stílusban játszó vendégek szája íze szerint zajlott a mérkőzés. Sajnos be kell vallanunk, hogy csak a zónavédekezésünknek köszönhetjük, hogy sikerült nyernünk. Ez nagyon nem jó, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Honvéd B-csapata ellen játszottunk, akik számomra nagyon is tetszően játszottak! Ezzel a győzelemmel elértük fő célunkat, vagyis a továbbjutást a csoportból, viszont a folytatásban többre lesz szükség.

Galéria a képre kattintva

U 16 kadett bajnokság, főtábla, C csoport, 9. forduló: 

PVSK Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK  46-77 (9-23, 16-25, 9-14, 12-15)

Zalakerámia ZTE KK: Kámán 10, Károlyi 16, Gérczei 27/6, Röszler 12, Aranyosi 3. Csere: Rinkó, Bánfi, Adrovicz, Rékli 2, Martonics 5, Gergály 2, Boncz 2. Vezetőedző: Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése: - A harmadik negyed elejét leszámítva ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk. Természetesen voltak hibák, de a srácok jól koncentráltak. Mind a védekezésünk, mind a támadásunk összeszedett volt. A szerzett labdákból jól indultunk, de felállt védelem ellen is tudatos és eredményes akcióink voltak. Ezt a vonalat kell tovább vinnünk, csiszolni tovább a játékunkat, amelybe most már szeretnénk látni az egyéni kvalitásokat és az abban történő fejlődést. Ha ebben, az egyéni technikai tudásban tudunk előre lépni, akkor még színesebb lehet majd a játékunk. Ehhez kell a most még kiegészítő emberek játékának javulása is, hogy éles helyzetekben ők is bevethetők legyenek. Gratulálok a csapatnak, a mi szintünkön ez ma férfimunka volt.

U11 Kenguru bajnokság. 5. régió,  A csoport, 3. forduló: 
Zalakerámia ZTE KK/A -  Tapolcai Szöcskék 88-64 (32-19, 19-20, 12-8, 25-17)
Tapolca. 

Zalakerámia ZE KK/A: Bencze G. 39, Ouldamar A. 10, Dörnyei 5, Szak T. 7, Péterfi 1. Csere: Németh 8, Adrovicz M., Tóth H. 1, Andrasek 6, Spilák 2, Sinka 3, Zsilvölgyi 2. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Ambrusné Bacsárdi Szilvia: - Jó ritmusban játszottunk, születtek kifejezetten szép kosarak a kettő az egy elleni szituációk jó megpasszolásából. Védekezésben javítanunk kell a típushibáinkat, hogy ne tudjanak az ellenfelek meghatározójátékosai ennyi pontot szerezni ellenünk. Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk, amin mindenki bőven lehetőséghez jutott. 

Ifjú Sólymok – Zalakerámia ZTE KK/A 94-83 (26-8, 27-36, 23-4, 18-35)
Tapolca. 

Zalakerámia ZTE KK/A:  Bencze G. 66, Németh 4, Szak T. 4, Ouldamar A. 2, Adrovicz M. 2, Péterfi 1, Andrasek 1, Zsilvölgyi 1, Tóth H., Dörnyei, Spilák, Sinka. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Ambrusné Bacsárdi Szilvia: - Nagyon visszafogottan, és küzdelem nélkül játszottunk. Kifejezetten dühítő volt, hogy védekezésben nem találtuk meg az embereket, és bátorság nélkül támadtunk. Mindenképpen ki szeretném emelni Bencze Gergő 66 pontos kiemelkedő teljesítményét, valamint Németh Noel önmagához képest nyújtott kiemelkedő játékát. 

U 11 Kenguru bajnokság. 5. régió, B csoport, 3. forduló: 

Körmendi Törpördögök/A – Zalakerámia ZTE KK/B 93-54 (19-9, 34-17, 13-14, 27-14)
 Egervár. 

Zalakerámia ZTE KK/B: Bencze L. 15, Jugovits 4, Arros 1, Balogh M. 4, Varga. Csere: Nemesi 16, Jokhel 4, Nagy A.  2, Jónás 5, Korcsmár 1, Kovács 1, Tóth D. 1. Vezetőedző: Halász Gergely. 

Halász Gergely értékelése: - Az előzetes várakozásoknak megfelelően ez a csoport már lényegesen erősebb az eddigieknél. Az első félidőben a Körmend nekünk esett és ettől megijedtünk, aminek köszönhetően jelentős előnyre tettek szert a nagyszünetig. Itt rendeztük sorainkat és a második félidőben egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek. Külön öröm, hogy egy negyedet nyertünk ellenük. Jobb csapat a Körmend, de a különbséget túlzónak érzem. Várjuk az újabb találkozást.

Zalakerámia ZTE KK/B – Ricsilla Rakéta 73-98 (23-10, 9-32, 30-17, 11-39)

Zalakerámia ZE KK/B:   Bencze L. 43, Jugovits 8, Arros 2, Balogh 3, Varga B.  Csere: Nemesi 7, Jokhel 1, Nagy A., Jónás 6, Korcsmár 2, Kovács 1, Tóth D. Vezetőedző:  Halász Gergely.  

Halász Gergely értékelése: - Második mérkőzésünket a Ricsilla csapata ellen játszottuk. Az első negyedet könnyedén hoztuk, viszont a második negyedben jött a fekete leves, hiszen ellenfelünk vezéregyénisége és társai még a mi első negyedben mutatott játékunknál is hatékonyabb kosárlabdát tudtak bemutatni. A félidei büntetődobásoknál is alulteljesítettünk, mindössze 4 dobást sikerült a gyűrűbe helyezni. A harmadik negyedre 10 pontos hátránnyal futott ki az első negyedben már bizonyító sorunk. A meglévő hátrány miatt gyorsabb tempót próbáltunk diktálni, ami a mérkőzés előrehaladtával már fokozódó dekoncentráltsághoz vezetett védekezésben és a dobások befejezésénél is. Az utolsó negyedre ugyan még 3 pontos előnnyel tudtunk kifutni, ám a jóval tapasztaltabb játékosokat soraiban tudó ellenfelünk olyan tempóban kosárlabdázott, amivel a mieink korábban még nem találkoztak tapasztalatlanságuk okán.  Ezáltal könnyedén felül tudtak rajtunk kerekedni, amitől aztán a mind fejben, mind mentálisan sajnos elfáradtak játékosaink, így a fejvesztett rohanásban sok eladott labdával és képzetlenségi hibával játszottak az utolsó percekben.

Fotó: Jóna István 

2023. december 7. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás