Formálódik a csapatunk

Pénteken 18 órától a Sopron KC együttesét fogadjuk felkészülési mérkőzésen. A játékosok nagyon várják, hogy pályára léphessenek, szurkolóink pedig kíváncsiak a formálódó csapatunkra. A találkozó előtt Bencze Tamás vezetőedzővel beszélgettünk:

Tíz nap távlatában, mi a véleményed a légiósokról, a közös munkáról? 

- Pozitív a véleményem a külföldiekről és a csapatról is. A felkészülés első részét a magyarok extrán, nagy intenzitással és lelkesedéssel csinálták végig, a külföldiek pedig az eltelt napokban, az erőnléti és labdás edzésekbe is maximális erőbedobással és koncentrációval kapcsolódtak be. Úgy látom, mint csapat is alakulunk, ami persze hosszabb folyamat. Sok a kommunikáció az edzéseken és ez jó irányba mutat. 

Mit vársz a Sopron ellen, mire vagy kíváncsi? 

- Természetesen sok mindenre. Arra például, hogy csapatként, hogy nézünk ki. Nem az eredmény lesz az elsődleges, de mégis csak hazai pályán játszunk, teljes kerettel, egy jó csapat ellen! Az a fontos, mi hogy játszunk, hiszen az elmúlt 10 napban tudtunk 5-5 ellen gyakorolni. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi az, amit az elmúlt időszakban gyakoroltakból a fiúk a pályán, meccsszituációban vissza tudnak adni. Különösen a védekezésre leszek kíváncsi, egyrészt azért mert azzal foglalkoztunk többet. A védekezési elveknek az elsajátítását tudjuk majd visszanézni. A támadásokra is kíváncsiak vagyunk. Van annyi kreatív játékosunk, hogy helyzeteket tudunk majd csinálni. Nyílván nem széles még a repertoárunk, sem támadásban, sem védekezésben, de az alapdolgokon már túl vagyunk. 

Bencze Tamás elmondta továbbá, hogy a csapat nem fog rápihenni erre a mérkőzésre, hiszen pénteken délelőtt is lesz még edzés. Ezt a találkozót az edzésritmusba helyezték, mivel nem akarják magunkat félrevezetni. 

A Sopron KC is folyamatosan formálódik. Sabáli Balázs vezetőedző négy légióssal számolhat a pénteki összecsapáson, ami nem csak nekünk, de nekik is az első felkészülési mérkőzésük lesz. 

A találkozóra a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokba 17.30-tól lehet majd belépni. Szurkolóink az E1 és az E2 menekülőkapukon tudnak majd bejönni a mérkőzésre. Parkolni se tudnak a Sportcsarnok előtt, így érdemes időben érkezni.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. augusztus 29. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás