Franciaországból érkezett új játékosunk, Renathan Ona Embo

Új játékossal bővült csapatunk kerete, hiszen az átigazolási időszak lejárta előtt sikerült leigazolnunk a francia nemzetiségű Renathan Ona Embo-t. 

A 195 cm magas, hátvéd poszton használható Embo Párizsban született és a korosztályos válogatottakban rendre szerepet kapott. Az U20-as válogatottal 2017-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. A Tulane egyetem csapatában az NCAA-ben játszott 2016-2019 között, majd első európai szezonjában a szerb KK Vrsac Swisslion csapatába igazolt. Az elmúlt 2,5 évet a francia első osztályban szereplő Chorale Roanne Basket csapatában töltötte.

- Nagyon izgatott vagyok, hogy a ZTE-hez igazolhatok. Jó csapatba érkezem és szeretnék segíteni, hogy minél több győzelmet szerezzünk a szezon hátralévő részében. Ha keményen dolgozunk csapatként, akkor jó dolgokra leszünk képesek. Azért döntöttem úgy, hogy idejövök, mert azt gondolom, nagyobb szerepet kaphatok, mint eddig. Várom, hogy elkezdjük a közös munkát- nyilatkozta honlapunknak a Ray becenévre hallgató játékos. 

Renathan Ona Embo-val a szezon végéig tartó szerződést kötött klubunk. Egyúttal közös megegyezéssel szerződést bontottunk Oleksandr Mishulával, akinek köszönjük a szolgálatait és sok sikert kívánunk a további pályafutásához. 

2024. február 24. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás