Gyorsaság, agilitás, erő-felmérésekkel kezdődött a felkészülés

NB1/A

Hétfőn délelőtt egészségügyi vizsgálattal és fizikális felméréssel kezdetét vette a 2021/22-es idényre a felkészülés. Az első körben Carlton Gayton. Zane Knowles, Jordan Barnett, Mustapha Heron és Horti Bálint vett részt a vizsgálatokon és a felméréseken. 

Debreceni Dániel erőnléti edző Bokor Laura fizioterapeuta segítségével mozgáskoordinációs és erőnléti elemekkel tarkított feladatsort állított össze a játékosoknak.

"Funkcionális mozgásminta szűréssel (FMS) kezdtünk, hogy rálátást nyerjünk milyen területekre kell nagyobb hangsúlyt fektetni a szezon során. Szükségszerű tudni, hogy mennyire mobilak, mennyire stabil a törzsük, mindez a sérülések megelőzése érdekében történik. Ezt követően csináltunk két pályatesztet, ahol az agilitásukra illetve a különböző irányba végzett mozgás gyorsaságukra voltunk kíváncsiak. Emellett a konditeremben csináltunk egy komplex erőfelmérést ugyancsak amiatt, hogy kapjunk egy fajta helyzetjelentést azt illetően, hogy milyen fizikai állapotban vannak." - foglalta össze az elvégzett feladatokat erőnléti edzőnk. 

Kedden délelőtt a magyar játékosok következnek, akik hasonló terhelési tesztet végeznek majd a szakemberek segítségével. 

2021. augusztus 2. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás