Győzelemmel feledtetnénk a korábbi pécsi teljesítményünket

Szerdán 18 órától az alsóházi-középszakasz második fordulójában a Pécsi VSK –Veolia együtteséhez utazunk. Nincsenek jó emlékeink az utolsó összecsapásról, hiszen simán kikaptunk a baranyai csapattól. Visszatekintve a szombatra, az ASE ellen lélektanilag is fontos győzelmet értünk el, ami lendületet adhat a folytatáshoz. 

“Az alsóházi középszakaszban, amely nekünk egy teljesen új bajnokság, már nincsenek könnyű mérkőzések. Minden csapat az életéért küzd, ezért Pécsett is nagyon fontos lesz, hogy azzal az energiával és mentalitással játszunk, mint az előző három találkozónkon. Amit fontos tudni, hogy az alapszakasz végén pont Pécsett nyújtottuk a legrosszabb teljesítményt, különösen a mérkőzés első 30 perce volt elfogadhatatlan. Ezért is nagyon fontos számunkra, hogy a csapat jó arcát tudja mutatni és győzni tudjunk. A mérkőzés első pillanatától kezdve okosan kell játszanunk, küzdenünk kell azért, hogy ez sikerüljön. A pécsi csapatról fontos tudni, hogy jó az egyensúly a játékosok között, külső és belső játékuk is nagyon erős tud lenni. Különösen Ivosevre kell odafigyelnünk, akinek a palánk alatti játéka kiemelkedő, nagyon jól passzol és a játéknak minden trükkjét ismeri, ezért támadásban és védekezésben is nagy nyomást kell rá helyeznünk. Brkic játékát is kontrollálni szeretnénk, aki egy nagyon atletikus center, valamint a kisembereikre is nagyon oda kell figyelnünk. Biztos, hogy egy nehéz mérkőzés lesz, de bízom benne, hogy a csapat jól fog játszani és győzni tudunk Pécsen.”- mondta a mérkőzést megelőzően Emir Mutapcic. 

A mérkőzés előtt a Paks ellen is harcosan játszó centerünkkel, Horti Bálinttal beszélgettünk:

 

A szurkolók szempontjából fontos információ, hogy a 18 órakor kezdődő összecsapásra csak Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban lehet vendégjegyet vásárolni, a mérkőzés előtt. A baranyai klub tájékoztatása szerint a belépők megvásárlása csak bankkártyás fizetéssel lehetséges. 

2022. április 12. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás