Győzelemmel feledtetnénk a rossz szériát

Sajnos Debrecenben nem sikerült a győzelem, így az alapszakaszt a 7. helyen zárta a csapat.

Sorrendben előbb hazai pályán a Szeged, majd idegenben a Pécs, majd a Kaposvár ellen lépünk parkettre a következő másfél hét során. A tiszapartiak szerdán magabiztosan lépték le hazai pályán a MAFC-ot – elsősorban Josh Fortune extrájával, aki 31 pontot – közte 7 triplával – süllyesztett el a fővárosiak gyűrűjében; ám a csapat többi tagjai is kitettek magukért, hiszen öten is kétszámjegyű pontig jutottak. Fel van adva tehát a lecke a ZTE-nek, hiszen a Szedeákot sosem volt könnyű kétvállra fektetni, hát még most, amikor Révész Ádám kivételével ismét teljes keretére számíthat Mandics mester.

Ami a mieinket illeti, az idő rövidsége kapcsán is inkább a mentális felkészítésen volt a hangsúly, hiszen az elmúlt hetek vereségei lelkileg viselték meg leginkább a csapatot. A problémák megbeszélése után Bencze Tamás reményei szerint pozitívabb arcát mutatja majd a gárda, s a koncentrációt a találkozón minél hosszabb időre sikerül majd kiterjeszteni. Jó hír, hogy a hajdúságiak ellen megsérülő James Kinney pályára lépésére megvan az esély, s bár megnyúltak bokaszalagjai, ez valószínűleg nem gátolja meg abban, hogy segíthesse a csapatot. Kell is mindenki a fedélzetre, hiszen nagyon sűrű a mezőny: a Paks, a ZTE és a Pécs is 13-13-al zárta az alapszakaszt, míg a Kaposvár egy, a Szeged pedig két győzelemmel szerzett kevesebbet, mint mi. Mindez azt jelenti, hogy a hazai találkozók megnyerésén kívül valamelyik rivális otthonából is győztesen kellene távoznunk a biztos – és a lehető legelőnyösebb - play-off-pozíció megszerzéséhez.

A találkozó előtt csapatunk speakerével-kommunikációs munkatársával, Jóna Istvánnal beszélgettünk az elmúlt időszakról és az előttünk álló mérkőzésekről, kiemelten a Szedeák elleni derbiről, melyet valamennyi szurkolónk ingyenesen tekinthet meg.

Legyünk minél többen és szurkoljuk ki az első középszakaszbeli sikert! A találkozó szombaton 18 órától kezdődik, a sípot a Pálla-Praksch-Kulcsár játékvezetői trió fújja majd, az ellenőr Forrai Sámuel lesz. A kapuk 16.45-kor nyilnak.

Videó, fotó: Bálizs Zsuzsa

2018. április 7. Zalakerámia ZTE KK / Bálizs Zsuzsa 

 

Megosztás