Győzelemmel kezdett az U 16/A csapat a középszakaszban

A Zalakerámia ZTE KK U16/A csapata a bajnokság középszakaszához érkezett, amelyben a múlt hétvégén vívta első mérkőzését. Az egerszegi fiatalok eddigi szereplését érintette a klubnál még október elején történt Covid fertőzés, ezért – a le nem játszott selejtező miatt – hátrébb került besorolásra és onnan próbál visszakapaszkodni a legjobbak közé, ráadásul két súlyos sérülés is hátráltatja őket a továbbiakban.

A középszakaszban minimum a második helyet kell megszerezni ahhoz, hogy továbbra is legyen esély az országos döntőbe jutásra. A ZTE KK jelenleg második helyen áll, de most azokkal a csapatokkal kell megmérkőznie, aki a felső ágból érkeztek. Ennek első állomása a Szolnoki Akadémia elleni mérkőzés volt Szolnokon.

Szolnoki KA/A – Zalakerámia ZTE KK/A  56 – 68 (9-18, 15-23, 15-11, 17-16)

Zalakerámia ZTE KK/A: Szalay D. 24/3, Gerencsér B. 9/3, Tóth B. 9, Garai D. 8/6, Horváth M. 9. Horváth B. 5, Böcskei B. -, Gyimes Á. 3, Koller B. 2, Lovas Bán B. -, Németh L. 2, Bihari B. -, edző: Bödör Ferenc

A kezdeti percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a ZTE kezdett elszakadni ellenfelétől. Bár sok közeli helyzet kimaradt, a védekezés viszonylag rendben volt és az eladott labdáink száma is minimálisra sikeredett. Ennek köszönhetően megnyugtató, 17 pontos előnyt sikerült kiharcolni a nagyszünetre.

A második félidőben, az első percekben már 23 pontos is volt az előny, de innentől a Szolnok sokkal keményebben védekezett. Az eladott labdáink száma megnőtt és sajnos megmaradt a rossz közeli helyzetkihasználás is, ezzel pedig lassan fogyni kezdett a megszerzett előny. Meg kellett küzdeni minden pontért, bosszantó volt, hogy a ziccerig lejátszott akcióink nem fejeződtek be kosárral. Visszajött a mérkőzésbe a Szolnok, de szerencsére sikerült úrrá lenni a helyzeten és a végjátékban már nem forgott veszélyben a győzelem. 
Bödör Ferenc (vezetőedző): 25 percig azt játszottuk, amit elterveztünk, bár úgy érzem, ha ziccereinket bedobjuk, akkor előbb is eldönthettük volna a mérkőzést. A harmadik negyed közepétől agresszívabb lett a Szolnok és ezt mi rosszul reagáltuk le, erre nem lehetünk büszkék. A bajnokság ezen a szakaszában már nem lazíthatunk nagyobb különbségnél sem a koncentráción, mert jó és felkészült csapatokkal találkozunk. Most tudtuk rendezni a sorokat, de ez figyelmeztető lehet a jövőben.

Sikerült tehát győzelemmel kezdeni ezt a szakaszt és ez az idegenbeli győzelem sokat érhet még a végelszámolásnál.

2021. március 9. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás