Győzelemmel kezdte junior csapatunk a középszakaszt

Hazai pályán kezdte a junior bajnokság középszakaszát Bödör Ferenc együttese. Az ellenfél a Körmend volt. 

U18 junior, Középszakasz Fehér csoport

Zalakerámia ZTE KK - AKMÉ Körmendi Törpördögök 91-79 (15-20, 30-20, 18-16, 28-23). 

Zalakerámia ZTE KK: Tóth Barnabás 21, Takács Levente 12, Novák Téglás Patrik 3/3, Gyimes Áron 21, Szalay Domonkos 27/9, Garai Dávid 5/3, 
Billege Martin 2, Horváth Bálint, Vezetőedző: Bödör Ferenc

Bödör Ferenc értékelése: A közép szakasz küzdelmeiben csak az első két helyezett játszhat majd az országos döntőért, ezért minden mérkőzésnek nagy jelentősége van. Így volt ez most is, ráadásul egy megerősödött Körmend ellen kellett hozni a kötelező győzelmet. Nem volt egyszerű mert nagyon sok hibával játszottunk és ezen felül még fegyelmezetlenek is. Azt gondolom, hogy így is sikerült – az első negyed kivételével - ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre, bár csikorgott a gépezet, de csapatként sikerült legyőzni az inkább egyéni játékot erőltető ellenfelünket. Gratulálok a srácoknak mert azért küzdöttek becsülettel ezért a győzelemért, remélhetőleg tanulunk a hibáinkból a következő mérkőzésre.

Galéria a képre kattintva 

A Kenguru bajnokság 5. fordulójában Szombathelyen léptek parkettre fiataljaink. 

U 11, 5. forduló: 
Zalakerámia ZTE KK „A”– Ifjú Sólyomfiókák  88-40 (18-12,  31-11,  21-4,  18-13)

Zalakerámia ZTE KK „A”: Ouldamar B. 30, Bencze G. 25,  Nagy M. 17, Zsédely 6, Szalai 5. Csere: Fábián 3, Péterfi 1, Sinka 1, Szak, Agárdi, Németh, Gálos. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Körmendi Törpördögök - Zalakerámia ZTE KK „A” 66-64 (13-19,  17-18, 10-16, 26-11)

Zalakerámia ZTE KK „A”: Bencze G. 29, Ouldamar B. 20, Nagy 4, Zsédely 3, Szalai 3. Csere: Mágel 2, Sinka 1, Péterfi 1, Szak 1, Németh, Fábián, Agárdi. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia

Ambrusné Bacsárdi Szilvia értékelése: Győztes mérkőzést veszítettünk el az utolsó három percben. Ismételten fault problémával küzdöttünk, aminek az eredménye, hogy kulcsjátékosunk kipontozódott, a játékunk kapkodásba fulladt, és a 14 pontos előnyünket pillanatok alatt emésztette fel a Körmend csapata. Vesztettünk egy utolsó másodperces kosár miatt, de mindemellett a két meccs alatt összességében szépen és hatékonyan kosárlabdáztunk. Lényegesen jobb összképet mutatott - főleg a védekezés -, mint a korábbi mérkőzéseken, de természetesen van még miben fejlődni bőven. Kifejezetten jól egy-egyezett Ouldamar Benett, és Bencze Gergő. Mindemellett meg kell említenem Zsédely Ákost, aki pontokban is hozzá tudott járulni a csapat eredményéhez, védekezésben pedig Péterfi Botondot, aki minden labdáért küzdött, és a negyede eredményességéhez hozzájárult.

2023. február 9. Zalakerámia ZTE KK


 

Megosztás